Noi reguli pentru accesul pe pârtiile de schi din Austria

Austria îşi va deschide în această iarnă pârtiile de ski, însă vor fi introduse restricţii pentru pasionaţii sporturilor de iarnă.

Potrivit agenției DPA, preluată de Agerpres, operatorii de instalaţii pe cablu vor permite doar accesul persoanelor care fac dovada că au fost vaccinate sau testate împotriva noului coronavirus sau că au trecut prin boală, a anunţat Guvernul de la Viena.

Mai mult, pasagerii vor fi obligați să poarte mască de tip FFP2, chiar dacă nu vor fi introduse măsuri de distanţare socială şi de limitare a capacităţii instalaţiilor pe cablu.

„Sunt convins că în aceste condiţii va fi posibil un sezon de iarnă fără grijă şi în siguranţă în ţara noastră”, a declarat ministrul austriac al Turismului, Elisabeth Koestinger.

Guvernul de la Viena nu exclude însă o înăsprire a regulilor în cazul în care numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus la secţiile de terapie intensivă va creşte.

În prezent, în secțiile ATI din Austria sunt internaţi aproximativ 200 de pacienţi infectaţi cu COVID.

Imediat după ce acest număr va ajunge la 300, persoanelor nevaccinate li se va interzice vizitarea facilităţilor apres-ski, a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Mueckstein.

Atunci când numărul pacienţilor infectaţi cu COVID din secţiile de terapie intensivă va ajunge la 400, persoanele nevaccinate vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul PCR pentru a putea avea acces la instalaţiile pe cablu, restaurante şi hoteluri, iar un test rapid antigen nu va mai fi acceptat.

În Austria, turismul este responsabil pentru 6% din PIB, o pondere care în cazul regiunii muntoase Tirol ajunge la 18%.

Scris de: Călin Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *