Rămășițele unui schior dispărut acum 40 de ani, găsite în Munții Stâncoși

Autoritățile americane cred că rămășițele găsite în Parcul Național Munții Stâncoși din Colorado aparțin unui schior care a dispărut în urmă cu aproape patru decenii.

Potrivit CNN, Rudi Moder, un schior cu experiență care trăia în Fort Collins, Colorado, a fost dat dispărut de un colegul de-al său în februarie 1983, după ce a plecat într-o excursie de trei nopți în Parcul Național Munții Stâncoși.

Căutarea lui a început imediat, a cuprins operațiuni tereste și aeriene și s-a desfășuat în primăvara și vara acelui an.

În ciuda faptului că au descoperit un adăpost și un sac de dormit, autoritățile nu l-au găsit pe Moder.

În august 2020, un excursionist a descoperit rămășițele unui schelet aduse de avalanșă. Cu toate acestea, ancheta nu a fost finalizată nici atunci pentru că autoritățile și-au îndreptat atenția spre incendiile de vegetație izbucnite.

În vara anului 2021, polițiștii au reluat căutările și descoperit în parc schiuri, bețe, bocanci și alte obiecte personale despre care se crede că îi aparțin lui Moder.

Medicii legiști nu au putut însă să confirme identitatea rămășițelor.

Ofițerii americani au anunțat că au lucrat cu autoritățile germane pentru repatriere, notificarea familiei și analiza informațiilor dentare.

Scris de: Călin Pop

Foto: cnn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *