Doi sportivi români, calificați la Jocurile Paralimpice de Iarnă Beijing 2022

Doi sportivi români, Laura Văleanu și Mihăiță Papară, sunt calificați la Jocurile Paralimpice de Iarnă. Competiția va avea loc la Beijing, în China, începând din 4 martie 2022.

Comitetul Național Paralimpic (CNP) a anunțat luni că România va fi reprezentată la Beijing de doi sportivi. Este vorba de Laura Văleanu, care va concura la schi alpin, și de Mihăiță Papară, care va concura la snowboard.

Cei doi sportivi români calificați la Jocurile Paralimpice de Iarnă ocupă în luna noiembrie locuri bune în clasamentul mondial.

Iată rezultatele sportivilor români:

Laura Văleanu

Categoria Women’s Downhill Standing – locul 10 Mondial Ranking

Categoria Women’s Super-G Standing – Locul 14 Mondial Ranking

Categoria Women’s Giant Slalom Standing – Locul 21 Mondial Ranking.

Mihăiță Papară

Categoria Men’s Banked Slalom SB-LL1 – Locul 4 Mondial Ranking

Categoria Men’s Snowboard Cross SB-LL1 – Locul 10 Mondial Ranking.

Despre traseul lui Mihăiță Papară spre Jocurile Paralimpice puteți citi mai multe aici.

Potrivit CNP, Beijingul va deveni pentru prima dată oraș gazdă al Jocurilor Paralimpice de Iarnă. De asemenea, China va fi a treia țară din Asia care organizează această competiție, după Japonia (Nagano 1998) și Coreea de Sud (PyeongChang 2018).

Jocurile Paralimpice de Iarnă de la Beijing sunt programate să aibă loc în perioada 4-13 martie 2022, la câteva zile după Jocurile Olimpice.

Biletele de participare la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022 vor fi vândute doar spectatorilor din China continentală, a anunțat Comitetul Internațional Olimpic. De asemenea, s-a stabilit că sportivii vaccinați vor intra direct „într-un circuit închis”, iar cei nevaccinați vor sta în carantină 21 de zile.

Detalii despre condițiile de desfășurare a competiției, aici.

Flacăra olimpică pentru JO Beijing 2022 a fost aprinsă în cadrul unei ceremonii desfășurate în octombrie în situl istoric Olympia. Schiorul grec Ioannis Antoniou a fost primul purtător al torței. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Comitetul Paralimpic Român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *