Ioan Achiriloaie, managerul celei mai bune schioare din România, suspendat de Federația de Schi pentru un an

Fostul schior de performanță Ioan Achiriloaie, în prezent manager sportiv al celei mai în formă schioare din România, Ania Caill, a fost suspendat de Federația Română de Schi pentru un an.

sursa: Facebook / Ioan Valeriu Achiriloaie

„Eu sunt suspendat pe un an, pe un sezon competițional, și amendat cu 200 de lei”, a declarat, pentru Ski&Outdoor Magazine, Ioan Achiriloaie.

Motivul suspendării ar fi faptul că ar fi pus federația într-o lumină proastă.

„Sunt suspendat din toate acțiunile federației, nu pot să iau parte la competițiile organizate de federație sau la cele la care federația este afiliată”, a explicat managerul sportiv.

El a anunțat că va contesta decizia.

„Consider că această decizie este complet abuzivă și din punct de vedere procedural și moral. O mă adresez Comisiei de Apel, iar dacă și acolo se menține decizia, nu o să renunț și o să mă duc în instanța civilă și mai ales la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, spune Ioan Achiriloaie.

Acesta susține că deocamdată rămâne manager sportiv, întrucât clubul Corona Brașov nu îi va suspenda contractul până când se va da o decizie definitivă.

Schioarea Ania Caill nu a fost inclusă de Federația Română de Schi în lotul pentru Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022. Mai mult, sportiva și antrenorul ei au fost chemați la mai multe comisii de disciplină ale federației.

Ioan Achiriloaie a povestit în urmă cu o săptămână la emisiunea Ski Live, un proiect al publicației Ski&Outdoor Magazine, că a vorbit, în septembrie, cu membrii Comitetului Olimpic, care o doresc pe Ania Caill la olimpiadă.

„Spre surprinderea noastră, înainte să plecăm acasă, adică în Austria, înapoi în cantonament, Comisie de disciplină pentru mine pentru că am vorbit direct la Comitetul Olimpic și la Ministerul Sportului, pentru că nu m-am adresat prin Federație. Ce am spus în Comisie vă spun și dumneavoastră, dacă Federația nu a răspuns de atâtea ori, eu trebuia să ajung la cineva și chiar cineva din Comitetul Olimpic mi-a spus: Da, scrie-ne nouă că noi o vrem pe Ania în lot”, a spus Achiriloaie în emisiunea realizată de Vasile Cipcigan.

El a fost chemat ulterior într-o altă comisie de disciplină, în legătură cu afirmațiile făcute într-o conferință de presă organizată la București.

Interviul integral acordat de Ania Caill și Ioan Achiriloaie lui Vasile Cipcigan, la Ski Live, poate fi urmărit aici.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine