Alexandru Barbu, noul antrenor al lotului național la schi alpin

sursa: FB/Alexandru Barbu

Alexandru Barbu este noul antrenor federal al lotului național al României de schi alpin. El se va ocupa de pregătirea juniorilor și a sportivilor pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Schiorul român care a ajuns de două ori la Olimpida de iarnă, s-a retras din competiții anul trecut.

Noul antrenor al lotului național spune că obiectivul său principal este acela de a descoperi copii și juniori talentați care să aducă rezultate pentru schiul alpin românesc. El a plecat deja în Austria cu sportivii selecționați pentru un stagiu de pregătire de 2 săptămâni.

sursa: FB/Alexandru Barbu

Alexandru Barbu a concurat la două ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă. Prima a fost cea de la Sochi, în Rusia (2014), unde a obținut și cel mai bun rezultat din carieră, la proba slalom: locul 21. A doua olimpiadă la care s-a calificat a fost cea din Pyong Chang, în Coreea de Sud (2018). Sportivul și-a încheiat cariera de schior anul trecut, la vârsta de 32 de ani. Ultima competiție la care a participat a fost în Muntenegru. Pe lângă noua carieră în schi, fostul sportiv este pasionat și cochetează acum și cu automobilismul.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *