Kristoffersen, la prima victorie a sezonului la slalom uriaș. Sofia Goggia a realizat dubla la Val d’Isere

Norvegianul Henrik Kristoffersen a obținut duminică prima victorie la slalom uriaș din acest sezon, la Alta Badia, Italia. Sofia Goggia a realizat dubla la Val d’Isere, după ce a câștigat duminică proba de SuperG.

Norvegianul Henrik Kristoffersen a ajuns astfel la a 24-a victorie la Cupa Mondială. La Alta Badia, Kristoffersen ocupa doar poziţia a şaptea după prima manşă, dar a reuşit să recupereze în manşa secundă.

Elvețianul Marco Odermatt, care a câștigat primele două curse de slalom uriaș ale sezonului, la Soelden și Val d’Isere, a terminat pe locul doi, la 0,31 secunde în spatele lui Kristoffersen.

Austriacul Manuel Feller a fost pe locul 3.

La masculin, luni are loc o nouă probă de slalom uriaș la Alta Badia.

La feminin, Sofia Goggia a realizat dubla la Val d’Isere. Ea a câștigat duminică proba de SuperG, după ce sâmbătă a dominat cursa de coborâre.

Norvegianca Ragnhild Mowinckel s-a clasat pe locul 2, iar italianca Elena Curtoni a ocupat a treia poziție a clasamentului.

Sofia Goggia are acum un avans de 65 de puncte faţă de Mikaela Shiffrin în ierarhia generală a Cupei Mondiale.

Competiția feminină continuă marți, 21 decembrie, cu o probă de slalom uriaș la Courchevel, în Franța.

Programul complet al Cupei Mondiale poate fi consultat aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FIS Alpine World Cup Tour

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine