Cod portocaliu de vânt puternic în Carpații Meridionali și de Curbură

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de vânt și zăpadă viscolită în zonele înalte ale Carpaților Meridionali și de Curbură.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în zona înaltă, la altitudini de peste 1700 m, a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

Avertizarea este în vigoare luni până la ora 22.00.

O avertizare Cod galben de vânt este valabilă până marți dimineața în celelalte zone din țară. Astfel, la munte vor fi rafale de 70-100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65-75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55-60 km/h.

De asemenea, în zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15-20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

Meteorologii au mai emis emis o avertizare Cod galben de vânt în vigoare de marți până miercuri dimineața. În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55-60 km/h.

La munte, vântul va avea viteze de 70-80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali rafalele vor fi de 90-100 km/h.

Scris de: Călin Pop

Foto: ANM

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine