Noul teleschi din Sinaia, Călugărul, care deservește trei noi pârtii, deschis miercuri pentru public

Noul teleschi din Sinaia, Călugărul,  care deservește direct trei pârtii și indirect alte două, a fost deschis miercuri pentru public.

„Teleschi Călugărul s-a deschis azi pentru public. Deservește direct trei pârtii: Călugărul 1, 2 și 3 (a câte 700 metri fiecare) și indirect două pârtii a câte 2 km fiecare. Cele din urmă, Lăptici 3 și Genune se află încă în amenajare și nu sunt deschise astăzi publicului”, se arată pe pagina de Facebook Gondola Sinaia.

Administatorii dau asigurări că ambele vor fi bătute, balizate și amenajate cât mai curând posibil.

Teleschiul are o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră și o lungime a liniei de 630 de metri.

Primăria Sinaia anunța săptămâna trecută că instalația deschide o nouă zonă pentru schiul alpin, în nordul domeniului schiabil actual, cu pârtii spectaculoase pentru pasionații sporturilor de iarnă. 

Potrivit autorităților locale, domeniul schiabil Sinaia a câștigat în acest an 8 kilometri de noi pârtii și ajunge la un total de aproape 30 km de pârtii și trasee omologate. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Gondola Sinaia

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine