Sinaia: Un teleschi și 8 noi kilometri de pârtie, noutățile acestui an

Sfârșitul de an aduce vești bune de la Sinaia. Un nou teleschi, dar și mai multe pârtii vor fi disponibile pentru iubitorii sporturilor de iarnă în golul alpin.

Potrivit Primăriei Sinaia, o nouă instalație este în curs de autorizare în zona golului alpin situat la 2.000 de metri.

Este vorba de un teleschi Doppelmayr nou, achiziționat la cheie și realizat din fonduri proprii.

Instalația are o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră și o lungime a liniei de 630 de metri.

„Remarcabil la această instalație este faptul că deschide o nouă zonă pentru schiul alpin, în nordul domeniului schiabil actual, cu pârtii spectaculoase pentru pasionații sporturilor de iarnă. Teleschiul Călugărul deservește trei pârtii cu o lungime medie, dar și două pârtii lungi, din vârful muntelui Furnica. Lăptici 3 și Genune, cu câte 2 km fiecare, vor deveni în scurt timp senzația golului alpin”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Acesta spune că, în acest an, 8 kilometri noi de pârtii se adaugă domeniului schiabil.

„Cu tot cu amenajarile noi făcute in Valea Soarelui, Sinaia a câștigat anul acesta peste 8 kilometri de pârtii, ceea ce ne duce la un total de aproape 30 km de pârtii și trasee omologate. Și nu, nu ne oprim aici. Domeniul schiabil sinăian are un potențial uriaș, iar dezvoltarea din ultimii ani nu face decât să ne confirme faptul că suntem pe drumul cel bun”, a mai spus Vlad Oprea.

Teleschiul Călugărul va fi deschis publicului în primele zile după Crăciun.

Ultima instalație deschisă la Cota 2000 a fost la sfârșitul anului trecut, tot în golul alpin. Teleschi Soarelui deservește pârtiile Soarelui 1, 2 și 3.

Primăria anunță că vara aceasta a demarat și construcția Telescaunului Dorului, care va fi gata sezonul viitor.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Gondola Sinaia

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine