Festivalul MassifWinter, programat în martie în Poiana Brașov, amânat din cauza pandemiei

Festivalul MassifWinter, programat să aibă loc în Poiana Brașov în luna martie, a fost amânat pentru sezonul de iarnă 2022-2023, a anunțat Primăria Brașov. Decizia este motivată de numărul mare de cazuri de Covid, în Brașov fiind joi o incidență de 15,13 la mia de locuitori.

„Din păcate, oricât de mult ne-am dorit să ne vedem în acest an pe pârtiile din Poiana Brașov, contextul și estimările autorităților cu privire la situația pandemică pentru următoarele două luni ne obligă să amânăm întâlnirea din Poiana Brașov pentru sezonul de iarnă 2022-2023”, au anunțat organizatorii festivalului.

Aceștia spun că deși au asigurat autoritățile că vor aplica normele de sănătate publică folosite și la UNTOLD 2021, acestea rămân ferme în decizia de a limita, în următoarele două luni, accesul la evenimente la maximul de 500 de participanți în toate localitățile în care rata de incidență este mai mare de 1/1000 de locuitori.

Organizatorii au anunțat că numărul celor ce își doresc să participe la festival depășește cu mult limita impusă de autorități, până în prezent fiind peste 7000 de persoane care s-au înregistrat pe bemassif.com.

„Cu toate acestea, privim cu optimism la perioada care va începe odată cu luna mai a acestui an, deoarece la ultima întâlnire dintre reprezentanții ACTEF (Alianță Cultură, Turism, Evenimente și Fitness) cu reprezentanții Guvernului, ce a avut loc luni, 24 ianuarie 2022, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că în perioada următoare se va putea lua în calcul înlocuirea ratei de incidență cu rata de ocupare a paturilor din spitale ca indicator care să stea la baza unor noi relaxări pentru sectorul cultural și evenimente. În plus, Ministrul Sănătății a confirmat și faptul că se poate lucra la planificarea evenimentelor începând cu luna mai a acestui an, cu mentiunea ca toți organizatorii să respecte regulile și normele ce vor fi în vigoare la momentul organizării acestora”, a declarat Edy Chereji, UNTOLD Universe.

Festivalul din Poiana Brașov organizat de creatorii Untold și Neversea urma să aibă loc între 6 și 13 martie 2022 pe pârtiile din stațiune. Detalii, aici.

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine