COSR a suspendat finanțarea Federației Române de Schi-Biatlon!

Comitetul Executiv al COSR, reunit astăzi în ședință de urgență, a decis suspendarea finanțării Federației Române de Schi-Biatlon, au anunțat reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi (un vot împotrivă și o abținere) într-o ședință mixtă (prezență fizică și online), iar ea va rămâne în vigoare până la prezentarea unui raport în care să dovedească faptul că federația a adoptat și implementat măsuri prin care să se asigure că situațiile generate în contextul participării României la JO Beijing 2022 în legătură cu neocuparea locului cotă la schi alpin și lipsa oficialilor la sărituri cu schiurile nu se vor repeta.

Raportul va avea ca obiectiv principal protecția sportivilor și a imaginii entităților care aparțin Mișcării Olimpice, urmând a fi supus analizei comisiilor de specialitate ale COSR și spre aprobare Comitetului Executiv al COSR. Prin excepție, Comitetul Executiv COSR a hotărât să mențină finanțarea programelor pentru participarea la JO Beijing 2022 și FOTE Vuokatti 2022.

După ce Federația Română de Schi și Comitetul Olimpic Român au refuzat locul suplimentar câștigat de Ania Caill la Olimpiada de la Beijing, renumitul producător de echipamente sportive Salomon a ieșit cu o poziție categorică:

De peste 20 de ani, ca importator exclusiv al brandului Salomon în România, am susținut performanța sportivă obținută prin pasiune, tenacitate și disciplină.

Ania Caill a demonstrat, prin progresele sale constante, că are toate calitățile unui sportiv de performanță. În ultimii ani, a fost susținută atât de Salomon Franța, cât și de către firma noastră, în mod direct.

Considerăm că rolul oricărei federații finanțate din bani publici este acela de a susține și promova, în mod obiectiv, performanța sportivilor profesioniști, alimentând astfel pasiunea juniorilor pentru acel sport.

În urma deciziei FRSB de a bloca accesul Aniei la Olimpiada de la Beijing 2022, urmată de refuzul de a trimite orice schior român pe locul suplimentar câștigat pentru lotul olimpic al României, am decis să renunțăm la orice asociere sau colaborare cu FRSB, pe durata mandatului actualei conduceri, au arătat reprezentanții Salomon România. pe pagina oficială de Facebook.

Federațiile sportive naționale sunt singurele care pot nominaliza sportivi eligibili pentru participarea la JO, iar COSR, în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice, nu poate accepta sau refuza un loc cotă pentru JO fără acordul acestora.

În cazul locului cotă refuzat pentru lotul de schi alpin a României la JO Beijing 2022, COSR nu a primit nici o nominalizare din partea FR Schi-Biatlon.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine