Unde se schiază în weekendul 28-30 ianuarie

UPDATE 1: Instalațiile de pe Domeniul Schiabil Transalpina nu pornesc vineri din cauza vântului puternic, au anunțat administratorii.

Weekendul care vine se anunță a fi perfect pentru schi. După ninsorile din ultima perioadă, pe pârtiile din România s-a format un strat bun de zăpadă. În majoritatea zonelor de munte din țară cerul va fi senin în weekend, iar vântul va bate ușor.

Veștile bune vin în acest weekend de la Poiana Brașov, unde administratorii anunță că toate pârtiile domeniului schiabil vor fi deschise. Vineri se va deschide pârtia Subteleferic, iar de sâmbătă se va deschide și Lupului inferior. Detalii, aici.

La Bușteni, e weekend cu distracție.Winter Tour va avea loc în 29 și 30 ianuarie pe domeniul schiabil Kalinderu.

Pe pârtia Kalinderu 2 se vor desfășura sâmbătă și duminică două concursuri din prima etapă a Mini Cupei României la schi alpin.

La Azuga se schiază în condiții bune pe pârtia Azuga, dar administratorii pregătesc pentru deschidere și pârtia Sorica.

Întreg domeniu schiabil Predeal este deschis. Condițiile de schi sunt foarte bune, iar în weekend instalațiile vor funcționa de la ora 09.00, până la ora 20.00.

La Sinaia, joi erau deschise pârtiile Lăptici 1, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Varianta și Drumul de Vară, iar pârtiile Lăptici 2, Lăptici 3, Genune, Călugărul 1, Călugărul 2 și Valea Dorului 1 erau în curs de amenajare.

În județul Hunedoara, se schiază în condiții bune atât la Straja, cât și la Parâng.

La Straja, sunt deschise toate pârtiile și instalațiile, în afara de cele din Vârful Straja. Stratul de zăpadă depășește 50-60 de cenntimetri.

Se schiază și la Rânca, dar și la Transalpina.

Administratorii Domeniului Schiabil Transalpina spun că pentru vineri sunt prognoze de vânt la limita de funcționare în condiții de siguranță a instalațiilor. Aceștia vor reveni cu detalii pe pagina de Facebook Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa.

Joi dimineața, în zona golului alpin era ceață densă și vizibilitate scăzută, astfel că telegondola, tronson 2, și telescaunul nu au pornit.

Maramureșul devine în weekend atracția principală pentru iubitorii de snowboard. La Șuior are loc o etapă de Campionat Mondial de snowboard și freeski, inclusă în calendarul oficial al Federației Internaționale de Ski.

Competiția se va desfășura pe pârtia 3, astfel că celelale pâtii sunt deschise penru turiști. Zăpada este foarte bună, iar vremea se anunță excelentă pentru schi. Detalii, aici.

Programul competiției la care participă sportive din 10 țări este următorul:

-joi- antrenament

-vineri de la ora 9.00- calificări

-sâmbătă de la ora 9.00-finala

-sâmbătă de la ora 16.00- premierea la Cota 1000.

Și la Cavnic sunt deschise toate pârtiile și instalațiile, iar condițiile de schi sunt excelente.

În județ se schiază și la Borșa.

La Muntele Mic, sunt deschise pârtiile Nordica, Vîlsanu și Borlova, iar în weekend funcționează și nocturnele.

În Muntele Semenic, sunt deschise pârtiile Goznuța și Crucea de brazi. Din această săptămână a fost deschisă și pârtia de 5,6 ki,lometri Semenic-Văling. Detalii, aici.

La Buscat, în județul Cluj sunt deschise toate pârtiile, iar la Mărișel are loc în acest weekend Cupa de Schi Alpin Spando. Programul pentru sâmbătă și duminică este: Telescaun 9:00-17:00, Teleschi 9:00-19:00.

Se schiază și la Muntele Băișorii, dar și la Feleacu, unde programul este următorul: vineri de la 14.00 la 21.00, ia sâmbătă și duminică de la 10.00 la 21.00.

Se schiază în weekend și la Prislop, dar și pe Domeniul Schiabil Șureanu.

În Harghita, la Mădărași programul pârtiilor este zilnic între orele 10.00 și 16.00, iar vinerea și sâmbăta funcționează și nocturna înte orele 18.00 și 21.00.

La Borsec, a fost deschisă în această săptămână și a doua pârtie. Turiștii sunt așteptați pe pârtia Speranţa, de 680 m, și pe pârtia Prichindelul, de 814 m.

Se schiază la Rarău, dar și pe pârtiile din Vatra Dornei, unde stratul de zăpadă măsoară 30 de cm.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine