Investiții în Poiană. Primăria Brașov cumpără tunuri de zăpadă și instalații de nocturnă

Primăria Brașov continuă investițiile în dezvoltarea domeniului schiabil din Poiana Brașov. Autoritățile au lansat o licitație pentru cumpărarea a 10 noi tunuri mobile de producere a zăpezii artificiale.

Potrivit unui comunicat al primăriei Brașov, valoarea investiției este de 1,63 de milioane de lei.

Noile tunuri de zăpadă vor fi folosite în special pentru pârtiile Lupului inferior și Drumul albastru.

„Deși reprezintă alternative foarte bune pentru schiori, mai ales că dispun de transport pe cablu propriu – telescaunul Lupului, aceste pârtii sunt ultimele care se deschid, din cauza lipsei de zăpadă. Tocmai de aceea, achiziția acestor tunuri este o prioritate pentru noi, astfel încât, din sezonul următor, deschiderea zonei inferioare a domeniului schiabil să însemne inclusiv deschiderea celor două pârtii și, implicit, reducerea timpului de așteptare la transportul pe cablu”, a declarat primarul Allen Coliban.

Conform caietului de sarcini, tunurile vor funcționa la o temperatură de maxim -2,5 grade C, iar data de producție nu trebuie să fie mai veche de 2021.

De asemenea, Primăria Brașov a anunțat că va lansa în următoarele două săptămâni o licitație pentru instalarea sistemului de iluminat pe cele două pârtii, Lupului inferior și Drumul albastru.

Reprezentanții administrației locale cred că, odată cu realizarea celor două obiective, această zonă va deveni un punct de atracție pentru cei care vor să se bucure de pârtii foarte bune, inclusiv după lăsarea nopții, fără timpi de așteptare lungi.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine