Unde se schiază în weekendul 15-17 aprilie

Deși este mijlocul lunii aprilie, mai sunt domenii schiabile în țară unde se schiază, iar administratorii spun că pârtiile sunt în condiții bune.

La Poiana Brașov, se schiază în condiții bune pe pârtiile Doamnei, Ruia – cu excepția zonei dintre gondolă și Drumul Roșu, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri). Stratul de zăpadă bătută are 40 de cm pe pârtiile din partea superioară, iar în partea inferioară, între 20 și 30 de cm.

A fost reamenajată și pârtia Bradul, astfel încât să fie pregătită pentru cei care vor veni în vacanța de primăvară și vor să învețe să schieze.

Au rămas închise, în continuare, zone din anumite pârtii, din cauza faptului că nu mai asigurau condiții optime de schi: Lupului inferior, zona din Ruia cuprinsă între gondolă și Drumul Roșu, pârtia 3 D, Drumul albastru și Zidul mic.

Sezonul de schi a fost prelungit în Poiană până în 25 aprilie. Detalii, aici.

Și în Sinaia se schiază în acest weekend. Sunt amenajate și deschise pârtiile Valea Soarelui 2, Valea Soarelui 3, Lăptici 1, Lăptici 2, Lăptici 3, Călugărul 1, Valea Dorului 1 și Varianta. Sunt închise Valea Soarelui 1, Genune, Călugărul 2, Călugărul 3 și toate pârtiile de pe versantul estic (pârtiile negre, Drumul de Vară și Pârtia Nouă).

Vineri are loc la Sinaia primul concurs de Banked Slalom Hybrid din România. Pe Firul Văii Dorului se vor întrece 40 de sportivi de performanță, foști sportivi, antrenori, instructori cu experiență, dar și reprezentanții Lotului Paralimpic Român de Snowboard, toți împătimiți ai snowboardingului.

„Ne dorim să încurajăm sportul și mă bucur de fiecare dată când au loc astfel de concursuri la Sinaia. Acum, pentru prima dată, pe pârtie vin la această întrecere sportivă concurenți valoroși din țară și străinătate. Ne bucurăm că în concurs îi vom vedea și pe românii participanți la ultima olimpiadă de iarnă, componenți ai Lotului Paralimpic Român, antrenați de un sinăian”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Concursul are 5 categorii de participanți:

1.Pro – sportivi, foști sportivi, antrenori, instructori (masculin și feminin indiferent de vârstă);

2.Open Masculin – intermediari și avansați;

3.Open Feminin – intermediari și avansați;

4.U18 – Masculin și feminin care nu au împlinit vârsta de 18 ani;

5.Parasnowboard – Persoanele cu dizabilități din Lotul Paralimpic Român de Snowboard și cei din afara acestuia.

Va fi deschis de vineri până duminică și Domeniul Schiabil Traalpina.

În Maramureș, se va schia la Prislop.

„Pârtia Prislop încă mai are zăpadă foarte bună pentru schi. Mâine telescaunul pornește de la ora 10.00. Vă așteptăm cu bucurie”, au anunțat joi administratorii.

Și administratorii din Cavnic au anunțat că pârtiile vor rămâne deschise până în 22 aprilie, dacă vremea va permite.

Acesta va fi ultimul weekend al sezonul la Buscat Resort – Băișoara.

„De mâine vă așteptăm la Buscat, la ultimul weekend de ski din acest sezon. La 10.00 deschidem telescaunul”, au transmis joi administratorii.

Scris de: Călin Pop

 

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine