A nins în mai multe zone din țară

Primele ninsori au căzut în acest weekend în mai multe zone din țară. A nins în județul Cluj, în Maramureș, dar și în Moldova. Este în vigoare o informare meteo de ninsori la munte valabilă până luni.

„A nins pe la noi, pregătiți săniuțeleeee!”, au scris duminică dimineața administratorii pârtiei de la Muntele Băișorii, județul Cluj.

„Vine iarna, bine-mi pare,
La Buscat e cel mai tare!
În curând ne vom distra
Toata ziua vom schia”, au scris pe rețelele de socializare administratorii de la Buscat.

„Prima ninsoare din acest sezon. Și noi suntem la fel de nerăbdători ca voi să schiem, însă avem nevoie de cel puțin 4 zile cu temperaturi sub -4 grade pentru a înzăpezi prima pârtie (Roata 1). Așteptăm evoluția prognozei și a temperaturilor. Pentru a deschide de 1 decembrie e nevoie ca temperaturile să mai scadă. În următoarele 5 zile prognoza nu e favorabilă în acest sens”, au postat sâmbătă pe Facebook administratorii de la SuperSki Cavnic, Maramureș.

Tot în Maramureș, a nins și la Borșa.

Și pe Transalpina au căzut primii fulgi.

„Poate vă era dor … I love this place!”, au scris pe Faceboook administratorii Domeniului Schiabil Transalpina-Voineasa.

Sâmbătă seara, drumarii de la DRDP Craiova anunțau că ninge în zona stațiunii Rânca.

Și în Moldova s-a înregistrat primele ninsori.

DRDP Iași anunță duminică dimineața că în mai multe zone de pe drumurile din Suceava, Botoșani, Iași și Neamț, drumurile sunt acoperite cu un strat de 0-2 centimetri de zăpadă frământată.

Meteorologii au emis vineri o informare meteo de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului. Potrivit acestora, se va depune strat de zăpadă. Informarea este valabilă până luni, la ora 18.00. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine