Cod portocaliu de ninsori în zonele montane din patru județe

Meteorologii au emis marți o avertizare Cod portocaliu de precipitații abundente în patru județe din țară. În zonele de munte, la peste 1.000 de metri, acestea vor fi sub formă de ninsoare.

Sunt vizate de Codul portocaliu județele Prahova, Buzău, Vrancea și zona montană din județul Dâmbovița. Vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50-60 l/mp.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

Avertizarea este în vigoare de marți, de la ora 18.00, până miercuri, la ora 22.00.

O avertizare Cod galben este valabilă de marți, de la ora 16.00, până miercuri, la ora 22.00. În intervalul menționat în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Scris de: Călin Pop

Foto: ANM

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine