Unde se schiază în weekendul 6-8 ianuarie

Sunt puține zonele din țară în care se poate schia în acest weekend. Din cauza vremii calde, a ploilor sau chiar a vântului, multe pârtii sunt închise.

Se schiază în aceste zile la Domeniul Transalpina-Voineasa. Administratorul domeniului, Adrian Iepure, a declarat pentru Ski&Outdoor Magazine că se schiază pe aproximativ 3 kilometri de pârtie, acoperite cu zăpadă artificială. Funcționează telegondola și teleschi 1.

În județul Sibiu se schiază la Arena Platoș Păltiniș, unde, cu excepția B1, toate pârtiile sunt deschise. Conform administratorilor, schiorii au la dispoziția în această perioadă circa 3,5 kilometri de pârtii.

În Maramureș, se poate schia în acest weekend la Cavnic, pe pârtia Roata 1, de un kilometru. Vineri, programul este de la 9.00 la 18.00, sâmbătă de la 10.00 la 19.00, iar duminică de la 9.00 la 19.00.

În județul Cluj, se schiază la Buscat Resort. Programul este de la 9.00 la 17.00.

La Straja, în județul Hunedoara, se schiază pe trei pârtii: Constantinescu, Alfa și Platoul Soarelui.

Și la Azuga se schiază pe pârtia Sorica și pe pârtiile pentru începători.

În Harghita se poate schia la Mădăraș. Programul este zilnic de la 10.00 la 16.00 și de la 18.00 la 21.00, iar duminică, 8 ianuarie, doar de la 10.00 la 16.00.

Se mai schiază la Borsec, la Resort Lobogó, unde pârtia funcționează în fiecare zi de weekend de la ora 10:00 până la ora 20:00, la Toplița și a fost redeschisă pârtia Csipike din Harghita Băi.

În ultimele zile, mai multe pârtii au fost închise din cauza condițiilor meteorologice. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine