Mikaela Shiffrin a devenit cea mai de succes schioare din Cupa Mondială, cu 83 de victorii

Americanca Mikaela Shiffrin a devenit cea mai de success schioare din Cupa Mondială după ce a obținut a 83-a victorie în competiție.

Shiffrin a dominat marți slalomul uriaș de la Kronplatz, în Dolomiții italieni, depășind-o pe compatrioata sa Lindsey Vonn și devenind prima femeie care a câștigat 83 de curse de Cupa Mondială.

Tânăra de 27 de ani aproape că nu a știut cum să reacționeze după ce a trecut linia de sosire, stând nemișcată în zona de sosire înainte de a se uita în cele din urmă spre mulțime.

„S-ar putea să îmi ia puțin timp să îmi dau seama ce să spun”, a spus Shiffrin în primul ei interviu, la câteva momente după ce a doborât recordul.

Shiffrin a schiat aproape impecabil și s-a impus în fața Larei Gut-Behrami, în timp ce Federica Brignone s-a clasat pe locul trei.

Gut-Behrami a fost prima care a felicitat-o pe Shiffrin în zona de sosire.

„Este incredibil ce face, este o atletă uimitoare”, a spus Gut-Behrami.

Cu recordul feminin în mână, Shiffrin este la doar trei victorii de a egala recordul absolut, de 86 de victorii în Cupa Mondială, deținut de legendarul suedez Ingemar Stenmark.

„Este uluitor”, a spus superstarul norvegian Aleksander Aamodt Kilde despre performanța lui Shiffrin.

„Recordurile sunt menite să fie doborâte și este un semn de progres. Și dacă cineva trebuie să-mi doboare recordul, sunt foarte fericită că este un American”, a spus, potrivit site-ului official al Federației Internaționale de Schi, Lindsey Vonn, deținătoarea recordului.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FIS Alpine World Cup Tour

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine