Amenzi după aglomerația de luni de la Sinaia. Administratorii, acuzați că au vândut bilete în ciuda problemelor tehnice

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a aplicat o amendă de 15.000 de lei după aglomerația înregistrată luni pe domeniul schiabil Sinaia.

ANPC anunță că s-a autosesizat cu privire la întreruperea activității telegondolei din Sinaia, luni, 23 ianuarie 2023, în intervalul orar 8.00-11.55.

La fața locului s-a deplasat o echipă de control, care a depistat mai multe nereguli.

Reprezentanții Autorității spun că, din cauza depunerilor de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și a pilonilor, telegondola Sinaia nu a funcționat pe tronsonul cota 1400-2000 m. Mai mult, la încercarea de degivrare a sistemului, două role s-au spart și au fost înlocuite.

„În toată această perioadă, de aproape 4 ore, cât a durat constatarea și reparația, la baza de plecare a telegondolei, din Sinaia, au fost comercializate, în continuare, tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la cota 1400 m. În intervalul orar menționat, pe tronsonul Cotele 1400-2000m, a funcționat telecabina, aceasta având o capacitate mult redusă”, arată comisarii.

ANPC a aplicat amenzi contravenționale administratorilor de 15.000 de lei și au dispus returnarea contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor și asigurarea coborârii în siguranță a turiștilor, la baza din Sinaia, prin prelungirea programului de funcționare.

La Sinaia, au fost cozi immense în prima parte a zilei la Cota 1400.

Directorul Transport Urban Sinaia (TUS), societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu din staţiune, Maria Floricică, a spus că aceasta a fost cea mai aglomerată zi de luni din istoria TUS

„Toate instalaţiile funcţionează, este o zi foarte aglomerată. Circa 3.500 de turişti au urcat pe munte, se schiază în condiţii foarte bune. Am oprit vânzarea de skipass-uri din cauza aglomeraţiei şi vindem doar pentru urcări şi coborâri, pentru că avem şi turişti care vor doar să se plimbe, nu să schieze. Avem cozi acum în Valea Dorului şi în Valea Soarelui, la telescaune, unde cozile sunt de 10 – 12 minute, respectiv cam jumătate de oră”, a explicat, în jurul prânzului, directorul TUS, pentru Agerpres.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Catalin Andrei Buretea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine