Se produce zăpadă artificială în Poiana Brașov

În Poiana Brașov se produce zăpadă artificială, dar aceasta nu este încă distribuită uniform pe pârtii. Domeniul schiabil rămâne închis, cu excepția pârtiei Stadion.

Chiar dacă în ultimele zile temperaturile au scăzut, domeniul schiabil rămâne în continuare închis, cu excepția pârtiei Stadion, susține Sebastian Mihai Rusu, viceprimarul Brașovului.

„De 30 de ore se produce zăpadă în Poiana. La acest moment se acționează cu instalațiile de producere a zăpezii artificiale, iar zăpada produsă nu este încă distribuită uniform pe toată suprafața pârtiei. Totodată, rigolele sunt destupate, iar stratul de zăpadă superficial face imposibilă distingerea obstacolelor”, a scris viceprimarul pe Facebook.

Acesta atrage atenția că persoanele care urcă în Masivul Postăvaru, dornice să schieze sau să facă snowboarding, se expun unor riscuri de accidentare practicând aceste sporturi pe pârtii închise.

Sebastian Mihai Rusu îi îndeamnă pe cei care vor să se plimbe pe masiv să aibă echipament adecvat, din care nu trebuie să le lipsească încălțămintea specifică, care să le ofere aderență în deplasare și îmbrăcămintea groasă.

„Odată cu răcirea vremii, altitudinea, frigul, vântul și umezeala amplifică senzația de frig. În aceste condiții, cea mai mare parte din căldură se pierde prin zona capului, a gâtului și extremităților, a căror protejare se face prin purtarea de căciuli, buff-uri (cilindrii textili care acoperită gâtul, fața sau capul) și mănuși”, mai transmite viceprimarul.

El spune că turiștii echipați necorespunzător trebuie să urce și să coboare exclusiv cu instalațiile de transport pe cablu. Iar odată ajunși sus, indiferent de condițiile meteo, chiar și atunci când sunt cele mai bune, să nu părăsească, sub nicio formă, peroanele instalațiilor de transport pe cablu.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Rusu Sebastian Mihai

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine