Tabără de schi adaptat persoanelor cu dizabilități, pe pârtia Buscat

Caravana taberelor de schi adaptat persoanelor cu dizabilități, începută în 15 ianuarie la Cheile Grădiștei, ajunge între 29 și 3 februarie la Buscat, în județul Cluj.

Antrenorii și voluntarii Caiac SMile, alături de asistenți medicali și kinetoterapeuți vor fi pe pârtia de la Buscat, pentru cea de-a doua tabără de schi dedicată persoanelor cu dizabilități. Cei cinci beneficiari ai taberei vor fi îndrumați de monitorii de schi cu dizabilități și de voluntarii și antrenorii asociației și, la finalul perioadei, vor putea schia independent, folosind monoschiul.

Pe lângă cele cinci persoane înscrise în tabăra specială, vor putea schia și alți oameni cu dizabilități care au optat pentru o zi pe pârtie.

Organizatorii îi invită la Buscat și pe cei care nu s-au înscris încă în platforma online și anunță că înscrierea pe site-ul www.caiacsmile.ro se poate face chiar de pe pârtie. Pentru ei, echipa Caiac SMile va fi prezentă luni, 30 ianuarie, miercuri, 1 februarie și joi, 2 februarie, între orele 11:00 și 16:00.

Noi vom fi pe pârtie în fiecare zi și vom coborî de câte ori este nevoie alături de prietenii noștri speciali. Foarte multe persoane cu dizabilități s-au înscris pe site-ul nostru. Din experiența primei tabere, știm că sunt și persoane care nu s-au înscris. Noi îi așteptăm pe toți să ne bucurăm împreună de zilele de iarnă! Și, fiindcă avem parteneri care ne iubesc, vă anunțăm că, la Buscat Ski Resort, beneficiarii noștri au gratuitate pentru tot ceea ce presupune acest sport: ski pass-urile și echipamentele (clăpari, căști, ochelari, iar pentru însoțitori și schiuri) sunt puse la dispoziție de reprezentanții pârtiei”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Obiectivul asumat de Caiac SMile pentru acest sezon de iarnă a fost ca 1.000 de persoane cu dizabilități să se bucure de sporturile de iarnă și să schieze cu ajutorul monoschiului, pe pârtiile accesibilizate anterior în cadrul programului ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, derulat în sezonul 2021-2022.

Interesul oamenilor speciali pentru acest proiect de iarnă a fost unul foarte mare. Nu ne așteptam ca cele 1.000 de locuri pe care ni le-am stabilit drept obiectiv să se ocupe atât de repede. S-au înscris oameni cu cele mai diverse dizabilități și nici nu putem spune cât de bucuroși suntem că putem să mergem pe pârtiile pe care am mai fost deja în sezonul trecut și să schiem împreună cu ei. Îi invităm pe toți cei care vor să se bucure de zăpadă și de independență pe pârtie să vină alături de noi. Înscrierea pe site este extrem de simplă. O pot face chiar de la baza pârtiei și apoi să pornească în aventură”, a completat Ionuț Stancovici.

Proiectul, care a debutat în 15 ianuarie 2023, la Cheile Grădiștei, se va desfășura pe toată perioada sezonului 2022-2023, după următorul program:

5 – 10 Februarie, Poiana Brașov;

12 – 16 Februarie, Păltiniș, Sibiu;

26 Februarie – 3 Martie și 5 – 10 Martie, Cheile Grădiștei;

12 – 17 Martie, Cavnic.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine