Școlile de schi din Poiana Brașov

Povestea școlii de schi din Poiana Brașov este… de poveste. A fost prima școală de schi oficială din România, întemeiată în 1967 în colaborare cu echipa de monitori din Predeal, sub denumirea Școala Română de Schi.

Principalii clienți erau turiștii străini – cea mai mare parte dintre ei fiind germani. 23 de ani mai târziu, după Revoluție, aceasta a devenit Ana Ski School, care a inclus o parte din membrii întemeietori ai Școlii Române de Schi. Dintre aceștia, se remarcă Borbath Aron, care a inițiat vreme de șase decenii schiori pe pârtiile din Poiana Brașov, fiind cel mai vârstnic monitor de schi din țară.

Din anii 2000 încoace, odată cu extinderea popularității sportului, oferta școlilor de schi din Poiana s-a diversificat, iar din Ana Ski School s-au desprins școli de schi precum Royal Compass, Alpin Ski Academy, Teleferic Ski School, New School Academy și Outdoor Fun.

Toate școlile de schi din Poiană sunt reunite în prezent în Organizația Patronală a Școlilor de Schi din Poiana Brasov, scopul acesteia fiind de a menține standardul înalt de pregătire a celor peste 500 de instructori de schi din stațiune, iar dacă e să ne luăm după ratingurile de pe Facebook ale școlilor de schi, se pare că misiunea este îndeplinită. O parte din condițiile pe care monitorii trebuie să le îndeplinească este să fie membri ai Asociației Naționale a Monitorilor de Schi din România, afiliată la Asociația Internațională a Monitorilor de Schi și să cunoască cel puțin o limbă străină; de asemenea, majoritatea sunt membri ai Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

Scris de: Iancu Verdeș

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine