Patric Iluț, lider mondial la două probe olimpice: snowboarding și skateboarding

Patric Iluț, băimăreanul de 14 ani, a devenit liderul mondial al clasamentului World Rookie Tour, la slopestyle snowboarding, categoria groms. El este astfel lider mondial la două probe olimpice: snowboarding și skateboarding.

Tânărul sportiv a acumulat în acest sezon 242,41 puncte, în cele șase etape mondiale la care a participat. În trei din cele șase etape, Patric Iluț a fost desemnat Cel mai bun sportiv din etapă, cu mai bun punctaj din toată competiția (overall winner).

Circuitul WRT s-a încheiat în acest weekend, urmând marea finală de la Kaprun, săptămâna viitoare.

Pentru prima poziție a sezonului 2022-2023, ocupară de Patric, la categoria sub 15 ani, s-au bătut peste 1.000 de tineri atleți din întreaga lume, din țări cu istorie în această disciplină, țări care susțin acest sport.

Băimăreanul nu este susținut de nicio federație de specialitate, toate deplasările și antrenamentele acestuia fiind suportate de familia lui prin ACS Extrem Rivulus și cu mici ajutoare din partea unor sponsori.

Patric Iluț este, de asemenea, liderul circuitului mondial de skateboarding, categoria street, tot la sub 15 ani.

Astfel, tânărul băimărean este lider mondial în două sporturi olimpice diferite, unul de vară și unul de iarnă, performanță extrem de rară la nivel Mondial și o premieră pentru sportul românesc.

Nici la skateboarding nu există susținere, deoarece în Româmia nu există o federație de specialitate.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine