Odermatt doboară recordul în ceea ce privește numărul de puncte acumulate într-un sezon

Elvețianul Marco Odermatt a câștigat sâmbătă ultimul slalom uriaș al sezonului, în Andorra, și a doborât recordul deținut de Hermann Maier în ceea ce privește numărul total de puncte acumulate într-un sezon.

Marco Odermatt a urcat pe podium în șapte din cele zece curse de slalom uriaș din Cupa Mondială din acest sezon. El a obținut deja globul de cristal la slalom uriaș înainte de ultima cursă și a câștigat campionatul mondial în aceeași disciplină în acest sezon.

Odermatt a adunat 2.042 de puncte în acest sezon de Cupa Mondială. Acesta este cel mai mare total de puncte din toate timpurile pentru un sezon, doborând vechiul record al lui Hermann Maier.

„Înseamnă foarte mult. Zilele trecute am spus că nu este atât de important, că sunt doar cifre. Lucrurile importante sunt globurile, dar acum am simțit presiunea de astăzi. Așa că am știut că este mai important decât am spus, așa că sunt fericit că l-am obținut”, a declarat Odermatt, citat de site-ul oficial al Federației Internaționale de Schi.

Odermatt a adunat 13 victorii în tot turneul din acest sezon.

Pe locul doi s-a clasat sâmbătă norvegianul Henrik Kristoffersen, iar austriacul Marco Schwarz a ajuns pe trei.

Sezonul masculin se va încheia cu ultima cursă de slalom, programată duminică.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FIS Alpine World Cup Tour

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine