Shiffrin bate record după record

Sezonul feminin din Cupa Mondială s-a terminat la fel cum a început, cu Mikaela Shiffrin pe primul loc. Cea mai bună schioare din toate timpurile a devenit duminică deținătoarea unui nou record: cel mai mare număr de victorii, 21, la slalom uriaș.

Shiffrin a terminat duminică, în Andorra, proba de slalom uriaș cu 0,06 secunde înaintea norvegiencei Thea Louise Stjernesund și la 0,20 secunde în fața canadiancei Valerie Grenier.

Este a șaptea victorie a sezonului pentru Schiffrin la slalom uriaș, unde câștigă în acest sezon al doilea Glob de cristal, după cel din 2019. Această victorie este a 21-a în Cupa Mondială la slalom uriaș, un alt record pentru americancă.

Ea continuă să își extindă recordul de cea mai bună schioare din toate timpurile cu a 88-a victorie din carieră în Cupa Mondială. 53 dintre acestea au venit în disciplina ei preferată, slalomul.

Cu victoria de duminică, ea a stabilit un record pentru cele mai multe podiumuri de Cupă Mondială obținute de o femeie, 138.

De asemenea, ea a stabilit un nou record personal de puncte pentru sezon, 2.206, în timp ce și-a adjudecat al cincilea glob de cristal la general în acest sezon.

Shiffrin încheie sezonul 2022-2023 ca deținătoare a titlului la general, slalom și slalom uriaș.

După cursa de duminică, Shiffrin a avut parte de o altă surpriză, fiind intervievată de partenerul ei și colegul ei de schi Aleksander Aamodt Kilde.

„Mă simt bine, este uimitor. Mă simt minunat”, a declarat Shiffrin pentru Kilde.

„Voi petrece puțin timp pe plajă, doar câteva zile, iar apoi mă voi întoarce aici, în Europa, pentru câteva teste de schi și apoi o pauză mai lungă”, a mai spus ea, citată de site-ul oficial al Federației Internaționale de Schi.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FIS Alpine World Cup Tour

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine