Unde se schiază în weekendul 2-4 februarie

În primul weekend din februarie, schiorii sunt așteptați pe pârtiile din întreaga țară. România găzduiește în acest weekend la Borșa și o etapă din circuitul World Rookie Tour.

La Borșa, începând din acest weekend se schiază în nocturnă vinerea, sâmbăta și duminica, până la ora 20.00. Aici se desfășoară până duminică a treia ediție a Maramureș Rookie Fest, etapă în circuitul World Rookie Tour. Detalii, aici.

La Cavnic, se schiază în condiții excelente pe toate pârtiile. Proghramul este vineri de la 10.00 la 20.00, sâmbătă de la 9.00 la 20.00, iar duminică de la 9.00 la 19.00.

În Maramureș se schiază și la Turist Șuior și la Prislop.

Tot în zonă, dar în județul Satu Mare, se schiază la Luna Șes.

La Sinaia, sunt deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Varianta, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2 și Valea Dorului 1 cu legăturile aferente (Cabana Panoramic și Pârtia Floare de Colț inferioară – legatură telescaun Dorului – Soarelui).

În Poiana Brașov, începând de miercuri se poate schia și pe pârtia Ruia. Administratorii spun că aceasta reprezintă o bună alternativă, în partea superioară a masivului, la pârtia Lupului, având în vedere gradul de dificultate, pârtie neagră, dar și lățimea acesteia.

Astfel, se schiază pe pârtiile Ruia, Drumul Roșu (integral), Sulinar (integral), Lupului (partea superioară), Subteleferic (de la ieșirea din canal), Lupului inferior, Kanzel și Doamnei. Sunt deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

La Azuga, se schiază pe Sorica și pe Cazacu. De asemenea, în zonă sunt deschise pârtii și în Bușteni și Predeal.

Pe Domeniul Schiabil Transalpina – Voineasa sunt deschise Telegondola 1, Teleschi 1, banda pentru inițiere și pârtia de sanie.

Se schiază în această perioadă și la Rânca și la Parâng, unde, potrivit paginii de Facebook Statiunea Parang, sunt deschise pârtia A, pârtia Subtelescaun, pârtia B, dar și una pentru începători.

În județul Cluj sunt deschise pârtiile de la Buscat, Mărișel și la Pârtia Feleacu.

La Arena Platoș Păltiniș se schiază în weekend pe toate pârtiile.

La Șureanu, sunt deschise, potrivit site-ului domeniul schiabil, pârtiile A1, A2, A3, C1, C2, C3 și C4.

Se schiază în weekend și la Stâna de Vale, unde vor funcționa, potrivit administratorilor, ambele instalații: telescaun și teleschi.

Se schiază pe Domeniul „Veverița-Parc”, unde joi și vineri este programat concursul national pentru elevii de la palatele și cluburile copiilor Bucuria zăpezii.

De asemenea, sunt deschise pârtiile de la Cârlibaba și Rarău.

Pe Semenic, pe pârtia din Văliug are loc sâmbătă „Cupa Casa Baraj” destinată următoarelor categorii: începători, copii sub 10 ani, junior mici 11-14 ani, junior mari 15-18 ani. Înscrierile se fac la fața locului.

La Muntele Mic funcționează în această perioadă ambele instalații de cablu Nordica și Vâlsanu, Administratorii au anunțat că este din nou disponibil skipass-ul comun, care poate fi folosit și pe pârtia Borlova.

La Mădărași, în județul Harghita, programul este zilnic de la 10.00 la 16.00, iar de vineri până duminică și cu nocturnă, de la 18.00 la 21.00.

La Harghita Băi, sunt deschise pârtiile Csipike, Miklos, dar și traseul Miklos.

În zonă se mai poate schia și la Havas Bucsin, pârtia Lobogó, pârtia Bogdan, pârtiile Kissomlyó, unde porgramul este în weekend de la 10.00 la 21.00, la Borsec și Veresvirág.

De vineri, 2 februarie, se deschide și pârtia mare din Șugaș Băi, județul Covasna.

„Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă! Vineri, 2 februarie, de la ora 15:00, se deschide pârtia mare de schi din Şugaş Băi. Pentru a evita aglomerația din staţiune, odată cu deschiderea pârtiei mari va fi pusă în funcţiune şi bariera de la intrarea în stațiune”, a anunțat Primăria municipiului Sfântu Gheorghe.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE!

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Telegondola si Partia Olimpica Borsa/Photo credit: Ștefan Emil Joreanu

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine