Patric Iluț, locul 2 la categoria rookies la Maramureș Rookie Fest

Patric Iluț a obținut locul doi la categoria rookies din cadrul Maramureș Rookie Fest, o etapă a circuitului World Rookie Tour, desfășurată în weekend la Borșa.

La categoria Rookies, au concurat sportivi de top, printre care și un olimpic din Coreea.

Băimăreanul Patric Iluț, locul 3 în clasamentul mondial, a ocupat în competiția de la Borșa locul 2.

„Fiind primul an când românul participă la categoria <rookies> (peste 15 ani), este un rezultat fabulos, care îl ridică mult în clasament. Deși Patric a fost singurul român ajuns pe podium la acest eveniment, ne bucurăm de participarea mai multor sportivi din România, atât la snowboard, cât și la ski! Reamintim că evenimentul de la Borșa este singurul concurs oficial internațional cu punctaj WSPL și FIS, la disciplina olimpică slopestyle, din România! De fapt, singura șansă pentru sportivii români de a concura și a acumula puncte într-un circuit Mondial”, susțin organizatorii, Asociația Club Sportiv Extrem Rivulus.

La categoria Groms, băieți sub 15 ani, a fost cel mai mare număr de participanți, printre care șase rideri din topul mondial cu performanțe remarcabile, care au ocupat locurile întâi, doi, trei și cinci.

Organizatorii spun că ospitalitatea Maramureșului a lăsat o impresie durabilă asupra participanților, evidențiind potențialul României pe scena internațională a snowboarding-ului.

„Atractivitatea internațională a competiției a fost evidentă, având participanți din nouă țări care au demonstrat un nivel înalt de abilități de snowboarding. Succesul evenimentului a consolidat un acord cu orașul Borsa și Telegondola Borsa pentru construirea a două snowpark-uri pentru anul viitor, promițând un spectacol și mai captivant”, mai arată organizatorii.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine