Unde se schiază în weekendul 9-11 februarie

Se anunță un weekend cu grade cu plus în majoritatea zonelor țării. În așteptarea iernii adevărate, schiorii pot alege din pârtiile care sunt deschise în țară în acest weekend.

La Borșa, se schiază pe toată Pârtia Olimpică, iar sâmbătă va fi și nocturnă.

La Cavnic, programul anunțat de administrator pentru acest weekend este: vineri 10.00-20.00, sâmbătă 9.00-20.00 și duminică 9.00-19.00.

La Turist Șuior, potrivit site-ului oficial al domeniului schiabil sunt deschise pârtiile 1 și 2. STratul de zăpadă este de 30 de centimetric la bază și de 40 la cota 1.000.

La Sinaia, sunt amenajate și deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Varianta, Valea Soarelui 1 și Valea Soarelui 2.

La Predeal se schiază pe pârtia Clăbucet. Vineri și sâmbătă, aici se desfășoară Cupa Arhitecților la schi și snowboard. Pa parcursul concursului, timp de câteva ore în fiecare dintre zile, ceilalți schiori nu vor avea acces pe pârtie.

În Poiana Brașov sunt deschise toate pârtiile din zona superioară, dar și Drumul Rosu, Sulinar, Lupului, Stadion si Bradul din partea inferioară.

Vineri, în partea superioară a pârtiei Lupului, va avea loc a doua zi a concursului de schi alpin Cupa Corona, concurs rezervat copiilor. Pentru acest motiv, partea superioară a pârtiei Lupului va fi închisă traficului publicului, a anunțata Salvamont Brașov.

Pe Valea Prahovei se schiază și la Azuga și Bușteni.

Pe Domeniul Schiabil Transalpina – Voineasa sunt deschise Telegondola 1, pârtia 1 Mioarele, pârtia 9 Mioarele varianta sosire, Teleschi 1, pârtia 4 Miru 1, Banda pentru inițiere, alocată strict școlii de schi, și pârtia de sanie.

Se schiază în această perioadă și la Rânca și la Parâng.

„În prezent, pârtiile unde se poate schia sunt: Pârtia telescaun, Pârtia A, Pârtia B (doar prima porțiune de sus, până la intermediară teleschiului), Pârtia începători (Banda pentru copii)”, se arată, joi, pe pagina de Facebook Stațiunea Parâng.
Și la Straja sunt deschise mai multe pârtii în weekend.
„În ciuda ultimelor două zile cu temperaturi pozitive și condiții meteo nefavorabile condițiile de schi sunt impecabile astfel pe pârtii nu se prezintă urme de pământ, se schiază în condiții de siguranță și plăcere. Sunt deschise pârtiile: Constantinescu, Alfa, Mutu I, Canal II + variantele și Platoul Soarelui. Funcționează instalațiile: telescaunul 1, telescaunul Alfa, telescaunul 2, telescaunul de pe Platoul Soarelui”, au transmis administratorii de la Complex Montana – Straja.

Serbările zăpezii la Băișoara

Toate pârtiile sunt deschise în această perioadă și la Buscat, în județul Cluj. Programul este vineri de la 10.00 la 17.00, iar sâmbtă și duminică de la 9.00 la 17.00.

Și la Mărișel, programul telescaunului și teleschiului este în weekend de la 10.00 la 17.00.

La Mărișel are loc loc sâmbătă Cupa Mazda by ATP Motors. Înscrierile se pot face până vineri, la ora 18.00. Validarea se face sâmbătă dimineața, iar la 9.30 se dă startul primei manșe. Cupa Mazda face parte din Campionatul 5C by Spando.

La Muntele Băișorii au loc în weekend Serbările zăpezii. Detalii, aici.

La Arena Platoș Păltiniș se schiază în weekend pe toate pârtiile. Aici, sâmbătă, pe pârtia B2, va avea loc o nouă etapă a concursului PRO SKI Cupa Speranțelor.

La Șureanu, sunt deschise, potrivit site-ului domeniul schiabil, pârtiile A1, A2, A3, C1, C2, C3 și C4.

Se schiază în weekend și la Stâna de Vale.

Pe Semenic, va fi deschisă în weekend pârtia Goznuța.

La Muntele Mic funcționează în această perioadă ambele instalații de cablu Nordica și Vâlsanu, Administratorii au anunțat că este disponibil skipass-ul comun, care poate fi folosit și pe pârtia Borlova.

La Mădărași, în județul Harghita, programul este zilnic de la 10.00 la 16.00, iar de vineri până duminică și cu nocturnă, de la 18.00 la 21.00.

La Harghita Băi, sunt deschise pârtiile Csipike, Miklos, Kossuth 4 și Kossuth 5.

În zonă se mai poate schia și la Havas Bucsin, unde programul zilnic este de la 10.00 la 17.00 și Veresvirág.

„Bună seara dragi schiori…Din cauza vremii nefavorabile pentru sporturile de iarnă, am decis ca pârtiile să rămână închise”, au anunțat vineri seara administratorii de la Pârtia Bogdan.

„Vă așteptăm la schi, săniuș, tubbing în fiecare weekend (vineri, sâmbătă, duminică) între orele 10:00-17:00. În perioada 16.02.2024-03.03.2024 vom avea deschis zilnic în același interval orar”, au transmis cei de la Pârtia Sovata.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE!

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/SuperSki Cavnic

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine