Test – Clăparii Atomic Hawx Magma 100

Foarte comozi! Acesta a fost rezultatul testului. Foarte comozi pentru mine! I-am testat într-o zi cu temperaturi de -2 / -4 grade. I-am purtat aproximativ 7 ore. În acea zi am schiat cu Fisher RC4 Super Race RT 165 și cu Elan RACE SLX 170. 

Atenție! Nu i-am termoformat sau nu le-am adus alte modificări în structura. Fiind niște clăpari de test i-am utilizat așa cu i-am primit.

Eu am încercat mărimea 43. Port 42, dar de obicei îmi cumpăr clăparii cu un număr mai mari. La schi folosesc două perechi de șosete sau, dacă e foarte frig afară folosesc o pereche de tălpici cu încălzitoare încorporate. Recomand celor ce doresc să achiziționeze clăpari să îi încerce cu șosete de schi și să îi ia puțin mai mari (jumătate de număr). Aerul este un termoizolant foarte bun. Dacă în clăpari avem puțin spațiu în zona degetelor, acesta va fi încălzit de corpul nostru și ne va păstra o temperatura rezonabilă.

Dar să revenim la clăpari…

Clăparii Atomic Hawx Magma 100 pot fi folosiți de schiori de nivel avansat (dacă ne dorim o zi lungă la ski fără să ne deranjeze clăparii), de schiori de nivel intermediar sau chiar de începători. Pe începători nu trebuie să îi sperie Flex-ul de 100. Clăparul se simte foarte bine și, prin tehnologia Power Shift, putem ajusta unghiul descris de partea superioară și inferioară a carcasei, cât și indicele de flexie. Rotim, simplu, un șurub…

Carcasa este din poliuretan, în interior avem ciorapul – Silver Liner cu 3MThinsulate. Ciorapul interior are spumă cu memorie în jurul călcâiului (astfel putem evita rănile apărute prin procesul de frecare). Ciorapul interior menține o temperatura constantă pe tot parcursul zilei, izolația fiind foarte bună. Cu toți ne-am obișnuit la Atomic să vină cu Memory Fit. Și acest model prezintă posibilitatea de personalizare. Astfel prin sistemele de termoformare existente în magazinele de specialitate putem modela clăparul după anatomia piciorului nostru. 

Și să nu uităm de clapele reglabile din aluminiu și bandă ajustabilă cu scai Velcro. 

Știu că multe dintre aceste caracteristici și accesorii le găsim și la alte modele de clăpari. Cu ce iese în evidență modelul Atomic Hawx Magma 100? Sunt foarte comozi! O simți încă de la încălțare. Dacă cu alte modele te chinui să te încalți, cu acesta procesul este foarte ușor. Apoi, este necesară o singură ajustare a clapelor și a sistemelor de strângere. Detest să îmi închid și deschid clapele la fiecare tură. Cu aceștia nu e cazul… Am stat pe pârtie șapte ore și am umblat la clape doar când am mers în pauză de masă. Asta nu înseamnă că nu țin piciorul fix și că nu ne ajută în condusul schiurilor. Dimpotrivă… Schiurile cu care m-am dat când am testat clăparii sunt schiuri care îndrăgesc virajele și slalomul agresiv. Clăparii m-au ajutat mult. Dacă le faceți și o termoformare sunt din filmul în care toți ne întrecem cu Alberto Tomba! 

Dacă ar fi să le găsesc un punct slab, cred că se potrivesc mai degrabă celor care au  laba  piciorului puțin mai lată și s-ar putea că cei cu picior îngust să nu fie foarte mulțumiți de spațiu generos din interior.

Din punctul meu de vedere, sunt clăpari care se potrivesc celor care petrec multe ore pe pârtia de schi: instructori și monitori de schi, salvatori montani și, nu în ultimul rând, schiorilor care  dimineață își beau cafeaua pe pârtie și seară își amintesc de cină atunci când se închide nocturnă.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *