Unde se schiază în weekendul 22-24 martie

Se mai schiază în unele zone din țară, dar centrul distractiei pe zăpadă va fi în acest weekend la Transalpina, unde are loc Transalpina Winter Games.

„Zăpada este proaspătă, pârtiile sunt perfecte, vremea e minunată. Schiem pe Verde și Albastră. Joi & Vineri: 10:00 – 17:00. Sâmbătă & Duminică: 09:00 – 17:00”, au transmis administratorii de la Buscat Resort.

În Maramureș, schiorii sunt așteptați la Borșa, unde se schiază în partea superioară a Pârtiei Olimpice dar și la Prislop.

La Sinaia, în ultimele zile au fost probleme din cauza vântului, astfel că instalații de transport de altitudine nu au funcționat.

Administratorii vor anunța, pe pagina de Facebook, dacă condițiile meteorologice se îmbunătățesc.

În Poiana Brașov sunt deschise pârtiile din zona superioară.

„În ultimele zile a nins peste 10 cm în Poiana Brașov, iar temperaturile coborâte, -5 grade azi noapte în Postăvarul, au făcut ca pârtiile să fie, în această dimineață, perfecte.  Se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul, respectiv Ruia, Drumul Roșu, Lupului și Doamnei. Stratul de zăpadă bătută ajunge, în partea superioară, la aproximativ 35 de cm, iar la stația inferioară a telescaunului Ruia la 30 de cm. Funcționează telegondola, telescaunul Ruia și teleschiul Ruia. Ultima urcare este la ora 16.00”, a transmis vineri Primăria Brașov.

„Mâine, 22.03.2024, Telegondola Azuga va funcționa cu publicul între orele 09:00-16:00. Stratul proaspăt de zăpadă ne permite redeschiderea pârtiilor”, se arată pe pagina de Facebook Azuga InfoTurism.

La Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa, vremea este superbă, iar pârtiile sunt la fel, au anunțat administratorii.

Aici, se anunță un weekend plin de distracție, Transalpina Winter Games.

„Pune-ți abilitățile la treabă și pregătește-te de aventură pe schiuri și snowboard! Alătură-te nouă pentru o zi memorabilă pe pârtie, unde costumul tău va fi la fel de important precum abilitățile tale pe zăpadă! E timpul să te distrezi și să te încălzești într-o competiție plină de culoare și bucurie! Te așteptăm cu drag să ne împărtășești creativitatea ta și să facem zăpada să strălucească mai mult ca niciodată!”, au transmis administratorii.

Iată programul evenimentului:

Sâmbătă, 23 Martie

– 11:00 Bulgăreală

– 13:00 Moment Special: Live DJ Hugo Arthur, semifinalist Romanii au Talent

– 14:00 Bikini Race

– 15:30 Premierea concursurilor de sâmbătă

Duminică, 24 Martie

– 11:00 Cursa Costumelor

– 13:00 Festivitate de Premiere.

Serbările zăpezii sunt programate sâmbătă pe pârtia A din Parâng. Este vorba de concurs de săniuțe și jocuri distractive pe zăpadă pentru copii.

Se schiază și la Șureanu, dar și la Arena Platoș Păltiniș.

„Chiar dacă în oraș este primăvară, la munte încă este iarnă, iar pârtiile sunt în condiții bune de ski”, au anunțat și administratorii de la weSKI – Muntele Mic. Aceștia transmit că până duminică vor funcționa ambele instalații pe cablu.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE!

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Telegondola si Partia Olimpica Borsa

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine