Marcel Hirscher își anunță revenirea în concursurile de schi. Va concura pentru Olanda

Marele schior alpin Marcel Hirscher, în vârstă de 35 de ani, și-a anunțat revenirea în competiții, dar a anunțat va reprezenta Olanda, țara natală a mamei sale, în locul Austriei.

Născut în Austria în 1989, Hirscher are o mamă olandeză și un tată austriac și deține el însuși ambele naționalități. El a reprezentat Austria de-a lungul carierei sale.

„Vreau să pot concura din nou, pentru că asta este ceea ce îmi place. Acest nou proiect este realizat cel mai bine ca olandez”, a declarat sportivul, citat de agenția Reuters.

Hirscher s-a retras în septembrie 2019, fiind unul dintre cei mai de succes schiori austrieci din toate timpurile. El a cucerit opt titluri generale de Cupă Mondială la rând între 2012 și 2019, alături de șapte medalii de aur la Campionatele Mondiale și două titluri olimpice.

Federația austriacă de schi a declarat că regretă mutarea lui Hirscher în Olanda.

„Am încercat să îi oferim lui Marcel cele mai bune condiții pentru o potențială revenire”, a transmis federația austriacă într-un comunicat.

„Bineînțeles că regretăm foarte mult decizia sa de a trece la federația olandeză, dar în cele din urmă îl și susținem. Realizările lui Marcel pentru sport și pentru federația austriacă au fost enorme”, se mai arată în comunicat.

Federația olandeză de schi a declarat că este „încântată” de alegerea lui Hirscher.

„Nu vom beneficia doar de contribuția sa în competiție, ci și de bogăția de cunoștințe și experiență pe care o va împărtăși cu noi”, a declarat directorul tehnic al federației, Wopke de Vegt.

Federația olandeză a precizat că Hirscher se va concentra acum pe pregătirea pentru sezonul 2024-2025, iar deciziile privind programul său exact vor fi luate ulterior.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Marcel Hirscher

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine