7 premii Emmy pentru documentarul Free Solo

sursa: www.nationalgeographic.com

Free Solo a câștigat 7 premii Emmy. Filmul documentar prezintă experiența plină de adrenalină a lui Alex Honnold. Alpinistul a escaladat, cu mâinile goale, versantul El Capitan din Parcul Național Yosemite (SUA).

sursa: www.nationalgeographic.com

Stânca verticală de 925 de metri înălțime este renumită în lumea celor pasionați de escaladă. Considerată mai demult imposibil de urcat, a devenit în ultimii ani piatra de încercare a sportivilor care vor să își depășească limitele și care încearcă să ajungă în vârf cu un minim de ajutor. Este și provocarea pe care Alex Honnold și-a lansat-o singur.

Documentarul prezintă întreg procesul de pregătire a sportivului, de la antrenamente, până la relația cu iubita sa și emoțiile create de escaladarea periculoasă, fără corzi sau hamuri.

Free Solo a fost premiat la Emmy pentru cea mai bună regie a unui film documentar, cea mai bună imagine, cel mai bun mixaj sonor, cel mai bun montaj de imagine și cel mai bun motaj de sunet, cea mai bună coloană sonoră și cea mai bună performanță în utilizarea de sisteme media digitalizate.

Filmul a avut premierea globală anul acesta, în 3 martie, și a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film documentar.

Scris de: Bianca Șomlea