S-a stabilit noua dată pentru Tokyo 2020! Jocurile Olimpice, amânate din cauza pandemiei

sursa: FB / Tokyo 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care trebuiau să aibă loc vara aceasta, se amână. Decizia a fost luată de CIO și Comitetul japonez de organizare, în contextul pandemiei de coronavirus. Competiția a fost reprogramată pentru perioada 23 iulie-8 august 2021.

Noile date au fost discutate și convenite pentru a reduce cât mai mult perturbările ce pot apărea în calendarul sportiv international și dificultățile cauzate organizatorilor pe partea de logistică. În mod normal, Jocurile Olimpice ar fi trebuit să aibă loc în 24 iulie-9 august 2020.

Și Jocurile Paralimpice au fost reprogramate și se vor desfășura în perioada 24 august-5 septembrie 2021.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, părea de neînduplecat în urmă cu nici două săptămâni, susținând că organizarea Jocurilor Olimpice continuă și că toate competițiile se vor ține cu public. În final, autoritățile nipone au cedat presiunii din ce în ce mai mari venite din partea sportivilor și a organizațiilor sportive internaționale.

Flacăra olimpică a ajuns din Grecia în 20 martie și va fi menținută la Fukushima pentru o lună, după care va fi păstrată în capitală Tokyo.

Este prima data în istorie când Jocurile Olimpice sunt amânate. Trei ediții au fost însă anulate din cauza războiului, în 1916, 1940 și 1944.

Scris de: Bianca Șomlea