Red Bull X-Alps – Ziua 11

Ziua 11 – ultima zi din această cursă pentru francezul Benoit Outters. După aproximativ 90 km de hike în ploaie, pilotul francez reușește să zboare și să aterizeze la Zell am See. 10 zile 9 ore 12 minute și 12 secunde a durat X-Alps pentru Benoit. A terminat pe locul 5.

Au mai rămas 16 în cursă. Pentru ei, aventura nu s-a terminat și toți trag foarte tare să termine până vineri ora 12.30, ora României.

Printre ei, și Toma Coconea. Tomiță este tare determinat și motivat să parcurgă toți kilometri  rămași. Suportul primit de acasă și de la prietenii care îl însoțesc în aceste ultime zile este foarte important pentru el. Ieri a zburat peste șase ore reușind să se apropie de top 10. Toma a zburat într-un peisaj superb din nordul Italiei – zona lacurilor Maggiore și Como. O “forță” care nu se mai oprește! Așa este pilotul român în aceste ultime zile. Când nu poate zbura, o ia la fugă spre următorul loc de decolare, aleargă pe ploaie pe călduri insuportabile, pe teren accidentat cu diferențe mari de nivel, totul pentru a reuși să ajungă la finish în timpul limită. Pentru acest lucru este nevoie de vreme bună de zbor și multă perseverență. Dar, hai să vedem ce se va întâmpla.

Dintre cei rămași în cursa primii cinci sunt următorii:

Paul Guschlbauer cu 183,8km rămași

Aarom Durogati cu 219,8km rămași

F. Van Schelven cu 267.6km rămași

Michal Gierlach cu 268,8km rămași

Damien Lacaze cu 273,4km rămași

Azi se anunță o zi asemănătoare cu cea de ieri, așa că poate vom vedea iarăși un zbor lung pentru Toma.

Vezi care este câștigătorul Red Bull X-Alps 2021, aici.

Scris de: Vasile Cipcigan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine