Emblematicul președinte al Rossignol a decedat

Laurent Boix-Vives, fost președinte al liderului mondial de echipamente de schi Rossignol, a murit la 93 de ani. Laurent Boix-Vives a administrat compania Rossignol din Isère aproape 50 de ani, din 1956 până în 2005. A murit joi, 18 iunie, la 93 de ani.


Am pierdut un simbol, un mentor și un prieten„, a declarat Bruno Cercley, actualul președinte al grupului, al cărui sediu global se află la Saint-Jean-de-Moirans în Isère, într-un comunicat de presă.

Grupul Rossignol și-a pierdut figura emblematică, cea care a făcut ca un mic atelier artizanal la Voiron (Isère) să devină unul dintre cele mai importante branduri de schi din lume. Laurent Boix-Vives a scris cu siguranță una dintre cele mai frumoase pagini antreprenoriale ale secolului XX„, a mai declarat Bruno Cercley.

Laurent Boix-Vives a cumpărat compania Rossignol, creată în 1907, în 1956 și a gestionat-o aproape 50 de ani. Pariind pe inovație și internaționalizare, nu numai că a reușit să ridice marca la rang de lider mondial, dar a ajutat și dezvoltarea acestui sector și a sporturilor de iarnă în Franța și în lume . A participat în special la crearea și dezvoltarea celebrei stațiuni Courchevel, în Savoie.

Grupul Rossignol, care angajează 1.500 de persoane în întreaga lume, din care 750 în Franța, generează 80% din cifra de afaceri din exporturi.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *