Sibiu: Night Cross Challenge

Aproximativ 350 de alergători vor lua startul, vineri, la Sibiu, la Night Cross Challenge, competiţie ajunsă la a şasea ediţie. Competiţia se va desfăşura în acest an în condiţii speciale, având în vedere situaţia epidemiologică.

Vineri, 31 iulie, aproximativ 350 de alergători vor lua startul crosului nocturn individual, la distanţă de 15 secunde unul de altul, cu respectarea normelor de siguranţă şi distanţare socială. Cursa se va desfăşura, aşa cum ne-am obişnuit, pe aleile Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu startul şi finish în zona lacului. Participanţii, înscrişi la categoriile Hobby şi Avansaţi, vor avea de parcurs una sau două ture a câte 4,5 km în interiorul Muzeului, traseul fiind complet asfaltat şi marcat la fiecare kilometru. Nu va lipsi atmosfera de sărbătoare însă, animată de muzică bună şi jocuri de lumini, au spus organizatorii.

Premiile de Best Runners 2020 se vor acorda primilor trei concurenţi care trec linia de finish la categoria Avansaţi – 9 kilometri, atât la feminin, cât şi la masculin (şase premii speciale), toţi ceilalţi concurenţi care termină cursa urmând să primească medalii speciale.

Toţi participanţii în cursă trebuie să-şi monitorizeze starea de sănătate şi să respecte cu stricteţe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, urmând să fie supuşi unui triaj epidemiologic. Sosirea la start se va face individual, pe cât posibil, cu respectarea regulilor de distanţare şi a celor de igienă.

Regulamentul mai prevede ca, dacă cel din spate îl va ajunge pe cel din faţă, să fie obligat să îl depăşească sau să rămână la 7 metri în spatele acestuia, nerespectarea acestor reguli atrăgând descalificarea concurentului. Intrarea şi ieşirea vor fi separate pentru cei care sosesc la start şi cei care termină cursa, iar zonele de start şi finish vor fi diferite.

Nimeni nu va putea veni la concurs mai devreme decât ora alocată pentru ridicarea kitului şi pentru startul în cursă, nimeni nu va putea rămâne după cursă ca spectator şi toţi participanţii vor trebui să poarte mască de protecţie până la momentul luării startului şi după terminarea cursei.

Întreg concursul se va desfăşura între orele 20.00 şi 02.00 pentru a permite distanţarea fizică cerută și pentru siguranţa concurenţilor. De asemenea, cursele de copii au fost anulate în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *