“Drumul care unește” se extinde. Via Transilvanica, încă 284 km amenajați

Via Transilvanica, cel mai mare traseu turistic din România destinat drumeților, a ajuns în județele Mureș și Harghita. 284 de noi kilometri completează cei 400 de kilometri amenajați deja. Noile sectoare au fost inaugurate săptămâna aceasta la Sovata și Dârjiu.

Cei care pornesc pe acest traseu trebuie doar să urmeze bornele kilometrice. În plus, pot folosi noua aplicație lansată, Via Transilvanica. Proiectul de suflet al asociației Tășuleasa Social în care este implicat și Tibi Ușeriu, este dezvoltat cu ajutorul voluntarilor și al persoanelor care vor să îl susțină.

La Sovata, pe ultima bornă montată în parcul central, a fost sculptată o femeie care face baie în Lacul Ursu. La inaugurarea ei a participat și Toma Coconea și ambasadorul Marii Britanii din România, Andrew James Noble:

Noi, în Marea Britanie, avem aceste drumuri peste tot, drumuri care unesc țara noastră. Și dacă este posibilitate să facem concediu, e ceva pentru sănătate și sănătate personală și este ceva și pentru țară.

Proiectul de suflet Via Transilvanica crește pe an ce trece, mă bucur să fac parte din această poveste plină de oameni care muncesc și își dau silința ca acest proiect să fie cât mai repede dus la capăt, mă bucur să inaugurăm tot mai mulți noi kilometri marcați de bornele inscripționate cu multă dăruire de oamenii cu suflet și viziune asupra drumului care unește, Toma Coconea.

Toma Coconea a fost prezent și la Dârjiu, în Harghita, împreună cu Dragoș Bucurenci și sportivul Horia Tecău.

Încheiem luna iulie la Dârjiu, în județul Harghita, unde inaugurăm un tronson de 124 de kilometri. Suntem onorați să fim găzduiți în incinta bisericii fortificate unitariene din Dârjiu, monument al patrimoniului mondial UNESCO. De astăzi, drumeții vor veni în contact direct cu valorile culturale și diversitatea etnică din județul Harghita, între localitățile Praid și Dârjiu, Tibi Ușeriu.

Proiectul asociației Tășuleasa Social, inițiat în anul 2018, urmărește marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de peste 1.000 km. Acesta pornește de la Putna, în Bucovina, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu-Severin.

Scopul proiectului este de a pune în valoare bogățiile culturale, etnice, istorice și naturale ale României. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas sau cu bicicleta.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *