Campionatele Naționale de Alergare Montană

Weekend plin pentru sportivii de alergare montană. În 3-4 octombrie vor avea loc, cu startul din Câmpulung Moldovenesc, Campionatul Național de Alergare Montană Distanță Lungă, Campionatul Național de Alergare Montană Distanță Scurtă, Cupa Bucovinei și Cupa Rarău. Vor lua startul cei mai buni atleți, mulți dintre ei cu medalii la campionatele europene și mondiale, precum: Denisa Dragomir, Cristina Simion, Mădălina Florea, Andreea Piscu și Laura Popescu.

Campionatul Național de Alergare Montană Distanță Lungă

Campionatul Național de Alergare Montană Distanță Lungă va avea loc sâmbătă, 3 octombrie, concomitent cu Cupa Bucovinei, ediția a 3-a. Sportivii vor lua startul la ora 10.00, din fața primăriei Câmpulung Moldovenesc, și vor avea de parcurs 36 de kilometri. Mai exact, 2 ture ale unui traseu de 18 kilometri. Ei vor concura, în funcție de vârstă, la individual sau pe echipe.

Este pentru prima dată când se organizează la Câmpulung Moldovenesc Campionatul Național de Alergare Montană de distanță lungă. Chiar dacă suntem în perioadă de pandemie, încercăm să le oferim sportivilor condiții cât mai bune pentru a se menține în formă și a avea șansa și anul acesta să participe la campionate naționale unde să îți adjudece titlul de campion național la individual și pe echipe. Și, bineînțeles, pentru a putea continua și să fim pregătiți pentru Campionatele Balcanice, Europene și Mondiale.

Un sprijin foarte mare îl avem din partea Federației Române de Atletism, prin domnul președinte Florin Florea, care ne ajută să dăm această șansă atleților, Elena Erzilia Țâmpău, antrenor de atletism CSM Rarău și organizator.

Campionatul Național de Alergare Montană Distanță Scurtă

Duminică, 4 octombrie, va avea loc Campionatul Național de Alergare Montană Distanță Scurtă, concomitent cu Cupa Rarău, ediția a 4-a. Startul se va da tot la ora 10.00, din fața primăriei Câmpulung Moldovenesc. Juniorii și junioarele vor trebui să parcurgă, o singură dată, traseul de 6 kilometri, iar cei de la categoria tineret și seniori, vor trebui să alerge 2 ture pentru o distanță totală de 12 kilometri.

Pentru juniori și seniori competiția este și o etapă de selecție pentru Campionatul Balcanic de Alergare Montană Distanță Scurtă care va avea loc în Poiana Brașov, în 24 octombrie.

În cadrul Cupei Rarău, va mai fi organizată o competiție dedicată spotivilor nelegitimați și copiilor: categoria OPEN.

Traseele de alergare montană

Sportivii care se vor întrece la Campionatului Național de alergare montană distanță lungă, vor începe cu o urcare de 100m verticali pe primul km de traseu. Ajunși pe pășunea Runcului, ei vor coborî spre Valea Seacă, vor trece pârâul și vor ajunge pe pășunea dealului Bodea, într-o ușoară urcare combinată cu fals plat și puțină coborâre – cca 3 km. După o scurtă urcare, se va ajunge la o albie temporară cu pietriș și bolovăniș, după care urmează o potecă în urcare fragmentată de scurte porțiuni în curbă de nivel până la km 9 de unde începe cea mai susținută urcare a traseului, de aproximativ 400 m verticali și 2 km lungime. Din vârful Runcului, 1115 m, începe o coborâre tehnică și pe alocuri abruptă până în pășunile din zona Măgura – Mesteacăn. Coborârea va continua pe un drum de taf la finele căruia, înainte de ultimul baraj, se intră în pădure pentru o scurtă urcare urmată de o frumoasă curbă de nivel printre brazi. Acest traseu se face de două ori, totalizând aprox. 35 km și 1600 m verticali.

Traseul Campionatului Național de alergare montană distanță scurtă începe din piața centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc cu o urcare de aproximativ 500 m verticali pe 3 km lungime, până în vârful dealului Runc la altitudinea de 1115 m. Urcarea foarte susținută și tehnică este continuată de o coborâre în primă fază prin pădure de molid cu potecă abruptă dar sinuoasă, apoi cu un drum de taf și un ultim km de drum pietruit, iarbă și asfalt până la sosire. Acest traseu are cca 6 km și 500 m verticali

Pe lângă titlurile obținute, sportivii vor fi recompensați cu premii în bani, tricouri, cupe, medalii și diplome din partea organizatorilor: Federația Română de Atletism, Primăria Câmpulung Moldovenesc și Clubul CSM Rarău. Partener eveniment, Ski&Outdoor Magazine.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine