Alin Cîrdei se alătură echipei Ski&Outdoor Magazine

Alergătorul montan de lungă distanță Alin Cîrdei este noul colaborator al echipei Ski&Outdoor Magazine. El va aduce cititorilor sfaturi despre alergare, echipamente, tipuri de antrenamente și nutriție.

Alin Cîrdei a început să practice alergarea la sfârșitul anului 2014, iar în septembrie 2015 a participat la prima competiție de  alergare montană. De atunci, alergarea montană i-a intrat în sânge și a început să meargă la munte tot mai  des și să alerge mai mult. Un an mai târziu a participat la primul maraton montan, iar la o săptămână distanță a reușit să urce pe  podium la o competiție de 30km. De-a lungul celor 5 ani de când practică alergarea montană a alergat aproape prin toate colțurile României, dar și prin țări  precum Italia, Austria sau Turcia. Printre rezultatele obținute în competiții se numără următoarele:

  • Locul I – Ultramaraton Ciucaș X3 (2018) – 105km
  • Locul II – Ultramaraton 7500 (2017) – 100km
  • Locul II și III – Ultramaraton Via Maria Theresia (2017/2018) – 81km
  • Locul VIII- Capadoccia Ultra Trail (Turcia, 2017) – 118km
  • Locul VII- Grossglocker Trail (Austria, 2019) – 50km

Aveam energie, eram motivat, dar nu am avut pe nimeni care să îmi monitorizeze  antrenamentele, să îmi vorbească despre tehnică, despre nutriție sau despre importanța antrenamentelor de forță  și a recuperării. A urmat o perioadă haotică, cu accidentări și multe luni de pauză, după care am decis că e timpul să fac o  schimbare. Așadar, în 2017 m-am mutat în Cluj-Napoca, mi-am găsit un job cu un program care îmi permitea să mă  antrenez mai mult și să am timp să mă documentez despre alergare, nutriție, metode și tipuri de antrenament.

De-a lungul ultimilor ani m-am antrenat singur și am încercat diferite metode și planuri de antrenament, până am  ajuns la un echilibru. Analizând și făcând comparații între alergători, mi-am dat seama că în România nu avem  destulă educație pentru acest sport. Nu prea sunt antrenori care să te inițieze, să te ajute să îți formezi o bază și să  îți asigure un progres eficient, fără accidentări, spune Alin Cîrdei.

Anul acesta, Alin a urmat un curs de antrenor personal. Acum, el combină cele două materii și oferă oamenilor educația necesară de care au nevoie atunci când încep să practice sportul sau dacă vor să își îmbunătățească performanțele. Știind de lipsa antrenorilor de alergare, mai ales de alergare montană, a început să creeze planuri personale de  antrenament și să analizeze evoluția fiecărei persoane, cu scopul de a-i ajuta să facă sport într-un mod corect, eficient și  sănătos.

Mai multe despre activitatea lui Alin Cîrdei puteți vedea pe pagina lui personală de Facebook, Instagram sau pe contul de You Tube.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine