Moment de reculegere pentru Vince Reffet. The “Jetman” a murit în timpul unui antrenament

Francezul Vince Reffet, supranumit “Jetman”, cunoscut pentru reuşite spectaculoase alături de Fred Fugen de zbor în costum cu aripi sau cu mini reactoare, a murit marţi într-un accident produs în timpul unui antrenament în Dubai, a anunţat un purtător de cuvânt al Jetman Dubai, citat de AFP. Familia și prietenii lui Vince au făcut un anunț pe pagina oficială a sportivului în care i-au invitat pe fanii din toată lumea să țină un moment de reculegere sâmbătă, 21 noiembrie.

Prieteni și persoane dragi, vă invităm să vă alăturați sâmbătă, 21 noiembrie, la prima dintre numeroasele ceremonii in memoriam Vince Reffet, a vieții și a moștenirii sale. Vă așteptăm să fiți cu gândurile la el, alături de noi, familie și prieteni, de oriunde v-ați aflați în lume. În acest moment, gândiți-vă la propriile vise și aspirații. Să fim inspirați să nu renunțăm niciodată ca un tribut adus modului în care Vince și-a trăit viața.

Cu o tristeţe de neimaginat anunţăm decesul pilotului Jetman Vincent (Vince) Reffet, care a decedat în această dimineaţă, la 17 noiembrie, în timpul antrenamentelor din Dubai. Vince a fost un atlet talentat şi un membru mult iubit şi respectat al echipei noastre. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia sa şi toţi cei care l-au cunoscut şi au lucrat cu el, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Jetman Dubai, Abdullah bin Habtoor.

Vince Reffet, în vârstă de 36 de ani, era cunoscut pentru reuşita sa din 2017 când a pătruns într-un avion aflat în zbor, dar şi pentru că s-a lansat de pe cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa (828 metri) din Dubai şi zborul alături de un A380 al companiei Emirates sau de Patrouille de France în 2016.  

Accidentul a avut loc la baza Jetman din deşertul de la periferia oraşului și este în prezent în curs de investigare, a spus Abdullah bin Habtoor. Reuşitele sportivului, fost membru al echipei franceze de paraşutism şi coleg timp de douăzeci de ani cu Fugen (41 de ani), au devenit virale la începutul anului, cu un videoclip în care apare decolând de la sol şi zburând până la 1.800 de metri altitudine, o premieră mondială.

Pentru a realiza acest lucru, Vince Reffet a fost echipat cu o aripă din fibră de carbon propulsată de patru mini-motoare cu reacţie. Controlat de corpul uman, echipamentul i-a permis lui Jetman să atingă viteze de 400 km/h, să plutească, să schimbe direcţia şi să efectueze bucle.   Alături de partenerul său, Fred Fugen, Vince Reffet a traversat, de asemenea, la sfârşitul anului 2019 „Poarta Cerului”, faimoasa deschidere de 130 de metri înălţime şi 30 de metri lăţime din parcul montan Muntele Tianmen, situat în provincia Hunan, în sudul Chinei.

Photo: FB/Vince Reffet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *