O săptămâna de primăvară în “toată puterea cuvântului”. Așa ne-a întâmpinat luna mai. Vremea s-a încălzit, soarele ne invită la cât mai multe porții de natură. Așa că ce mai așteptați, informați-va, echipați-va și pe munte! Atenție, pe crește încă mai este zăpadă!
Dar hai să vedem ce am avut în săptămâna 03-09.05 din punct de vedere sportiv în zona outdoor.
Și să începem cu alergare…. Un rezultat foarte bun am avut la Ultra Trail Barcelona. Cristi Manole a reușit să obțînă locul trei la proba de 80 km cu o diferența de nivel pozitivă de aproximativ 5000m. Acest podium putem spune că a venit că un cadou pentru ziua lui de naștere. La mulți ani Cristi și multe multe medalii.
Sâmbătă, duminică, în Galați a avut loc Ultramaratonul Galați. Evenimentul a avut loc în zona Centrului de Agrement Gârboavele. Am avut probe de zi și de noapte de 3,6,12 ore și am avut o proba de 24 de ore.
Tot alergare și un eveniment extraordinar s-a desfășurat duminică. Wings-for-life-world-run s-a desfășurat concomitent în 151 de țări. Au fost 184 236 de participanți care au reușit să alerge 1 656 840 de kilometri. Fiind un eveniment caritabil s-a reușit să se strângă peste 4 000 000 de euro. Și România a făcut parte din acest proiect, multe personalități sportive și-au adus aportul la promovarea acestui eveniment și chiar și-au făcut echipe cu care au participat activ la competiție. Cristina Neagu, Denisa Dragomir și Vlad Dascălu sunt nume importante ale sportului românesc și ambasadori în cadrul Wings-for-life-world-run. Eu am făcut parte din echipa Denisei Dragomir și am reușit să aduc câțiva kilometri acolo în totalul de peste 1 600 000. Castigatoul acestui eveniment a fost suedezul Aron Anderson cu un total de 66,85 km alergați.
Și în alergare… spre cel mai înalte culmi. Și unde le găsim dacă nu în Himalaya. După cum va spuneam Gabriel Baicus se află în Everest Băse Câmp așteptând o ferestra de vârf pentru a putea face ascensiunea pe vârful Lhotse 8516m.

Horia Colibasanu, Marius Gane și Peter Hamor au început ascensiunea finală spre vârful Dhaulagiri. Va readuc aminte că aceștia vor încerca ascensiunea pe o ruta nouă. Ieri, de pe pagină lui Horia, am aflat că au reușit să urce până la 6800m. În momentul în care scriu aceste rânduri am primit un mesaj nou de la echipa de pe Dhaulagiri. Nu sună foarte bine. Din păcate, noaptea trecută , o avalanșă a trecut peste cortul celor 3. Din fericire, Horia, Mariu și Peter sunt bine, după o noapte petrecută într-o grotă ei sunt în coborâre spre tabăra de baza. Mai multe puteți află de pe pagină lui Horia: www.facebook.com/horia.colibasanu.
Sezonul în Himalaya este în toi. Multe din echipele aflate în Everest Băse Câmp au început ascensiunea finală spre vârful Everest. Sunt peste 400 de permise eliberate în axcest an pentru Everest așa că în ermatoarele zile va fi mare aglomerație. Pe șapte mai echipa de serpasi care fixează corzile fixe pe versantul sudic al Everestului reușește să ajungă pe vârf. Cei 12 serpasi sunt primii din acest an care reușesc să ajungă pe cel mai înalt vârf al planetei. Cel care a condus grupul de serpasi este Kami Rita Sherpa. Prin această reușită a devenit prima persoană care a reușit să escaladeze Everestul de 25 de ori. Asta da record!!!
Și la înălțime terminăm Cronică! O zi superbă să aveți și nu uitați proiectele personale sunt ascensiunile noastre pe cele mai înalte vârfuri!
Scris de: Vasile Cipcigan
Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.
Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.
Susțin Ski&Outdoor Magazine