Avancronica de Marți

Săptămâna aceasta avem parte de competiții inedite. Romania Backyard Ultra, un gen de competiție care a câștigat o popularitate enormă în ultimii ani  în lume, este organizată acum, în premieră, și în țara noastră. Începe în 21 mai, la Ștefești, în Prahova. Participanții aleargă un traseu care măsoară 6 km și 706 m. Cei care parcurg turul într-o oră sunt încă în competiție. La fiecare oră completă începe un nou tur. Nu se poate sări o tură sau să fie începută mai târziu. Câștigătorul este alergătorul care are cele mai multe curse de o oră finalizate.

Peste 100 de alergători din România vor încerca să își depășească limitele în cadrul acestei competiții. Traseul ales este unul de trail, are o lungime de 3,353 km intre cotele 616 si 676 de metri altitudine și va trebui parcurs de două ori într-un interval de o oră pentru a se ajunge la cei 6,706 km. Recordul mondial este de 75 de ore și a fost reușit de un Karel Sabbe, un medic stomatolog Belgian.

La marginea Călimanilor, sâmbătă, 22 mai, va avea loc prima ediție a Maratonului Scaunul Domnului. S-au înscris peste 300 de persoane. În total, vor avea loc 3 curse de alergare montană: maraton, semimaraton și cros. În plus, va fi organizată o drumeție pentru familii. Cei mici vor primi o mică surpriză dacă reușesc să ajungă până sus. Găsiți mai multe detalii aici.

Tour de Tur, cel mai vechi concurs de ciclism și de alergare al județului Satu Mare va avea loc anul acesta de 22 mai 2021, în locul deja bine cunoscut: în zona lacului Mujdeni. În centrul atenției, ca și în edițiile anterioare, pe lângă concurenți vor fi Ariile Protejate „Râul Tur”. Scopul este popularizarea zonei și valorile acesteia.

Trasee mountain bike

  • Race: 34 km, diferență de nivel: 800 m+
  • Maraton: 44 km, diferență de nivel: 1180 m+

Trasee alergare

  • Cross: 12 km, diferență de nivel: 380 m+
  • Semimaraton: 25.5 km, diferență de nivel: 800 m+

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *