Gabriel Băicuș, aflat în expediție în Himalaya, depistat cu COVID. Ce a declarat alpinistul

Expediția lui Gabriel Băicuș, care voia să urce primul lui optmiar: Lhotse (8.616 m, Himalaya), s-a încheiat subit. Alpinistul a fost diagnosticat cu Covid, iar ascensiunea lui s-a încheiat în Base Camp, la 6.500 m altitudine. Dar campania inedită pe care a demarat-o odată cu expediția alături de Asociația “Team for Youth”, continuă.

În cadrul campaniei, doritorii au putut dona pentru a susține educația copiilor din cartierele marginalizate ale municipiului Baia Mare, la fiecare metru urcat de alpinist. Acum, campania “8516 (M)otive – fiecare METRU contează” continua online, iar cei care vor să ajute o pot face în continuare.

Gabriel Băicuș a făcut anunțul pe pagina de Facebook:

Cu inimă grea scriu postarea asta…

Nu mă așteptam ca expediția să se termine în acest fel.

Puteau fi multe motive pentru care nu aș fi atins vârful: vremea, altitudinea, oboseala.

Scriu de pe un pat de spital unde am fost diagnosticat cu Covid. Acest “micuț” virus care ne-a dat viețile peste cap în ultimul an și mai bine, iată că îmi zădărnicește și expediția.

Sunt bine, în afară de oboseala acută, dureri musculare și tuse, nu am simptome grave, însă sunt trist căci a trebuit să închei expediția pentru moment.

Cum însă visele sunt făcute pentru a fi împlinite, încă putem atinge împreună ‘vârful’ virtual, prin donații, pentru a susține proiectul:

“Primul Optmiar Lhotse (8516 M)otive sa ne susții! = Prima tabără la Munte” pentru copiii din Gara și Pirita.

Cine e cu mine în continuare?

Mulțumesc tuturor că mi-ați fost alături în tot acest timp.

Vă îmbrățișez și vă transmit cele mai bune gânduri din Himalaya!

Mai multe detalii de cum puteți dona AICI.

Scris de: Bianca Șomlea