Liber la vacanțe în Muntenegru. Românii, obligați în continuare să prezinte test PCR

Muntenegru și-a redeschis, de sâmbătă, granițele pentru cetățenii Uniunii Europene și pentru cetățenii israelieni. Conform agenției croate de presă, HINA, citată de Agerpres, aceștia vor putea intra în țară fără să mai prezinte un test negativ de Covid sau certificat de vaccinare. Ministerului Afacerilor Externe ieșit însă cu precizări. Măsura nu se aplică tuturor cetățenilor UE, iar românii vor fi nevoiți în continuare să prezinte un test PCR pentru a putea ajunge în Muntenegru.

Condiții de intrare în Muntenegru pentru cetățenii români:

  • prezentarea unui test molecular tip PCR negativ, a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore, rezultatul pozitiv al unui test serologic – anticorpi clasa IgG (valabil maxim 30 de zile) sau dovada (într-o limbă de circulație internațională) că au fost vaccinați complet împotriva COVID-19, cu cel puțin 7 zile înaintea intrării în Muntenegru;
  • prezentarea unui pașaport/titlu de călătorie valabil, cu viza de intrare/ieșire, la punctele de trecere a frontierei cu Muntenegru;
  • prezentarea Cărții de Identitate, în cazul persoanelor vaccinate complet.

Conform autorităților sanitare din Muntenegru, 30% din populația adultă a țării este vaccinată cu o doză de vaccin anti-Covid, în timp ce 20% sunt imunizați cu schema completă de vaccinare.

Muntenegru are, în present, cea mai scăzută rată de infectare cu coronavirus din iulie 2020 și până astăzi. Joi, Muntengru a raportat 41 de noi îmbolnăviri cu Covid-19 și 4 decese. Numărul total al cazurilor raportate de la începutul pandemiei este de 99.791, iar numărul total al deceselor este de 1.591.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *