Via Transilvanica Maraton 1.0

Mai avem o săptămână până la unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive outdoor a anului – Via Transilvanica Maraton 1.0. După cum vedem și în denumire (1.0) ne așteptăm la geneza unei tradiții. O tradiție marca Tășuleasa Social.

Acum 3 ani a luat naștere Via Transilvanica, un proiect extrem de ambițios, un proiect care și-a propus un lucru după unii imposibil: să ne unească. Să faci un traseu dintr-o parte în alta a României, un traseu care să străbată toate zonele istorice, care să scoată în evidență frumuseți naturale și mentalități și să-l marchezi atât de bine încât să devină un etalon în turismul pedestru european, părea în 2018 un proiect foarte frumos pe hârtie, dar extrem de dificil de realizat în practică.

Dar la Tașuleasa Social este o pepinieră de Valori, o fabrică de Eroi. Și cu asta am spus totul! În momentul în care îți pui în practică proiectele cu oameni precum cei de la Tășu, cu siguranță vei reuși.  În 3 ani s-au amenajat, s-au marcat, s-au pregătit peste 800 de kilometri de traseu. Mii de oameni s-au bucurat și se bucură de “Drumul care unește”. Zilnic, zeci de postări despre frumusețile naturale și umane întâlnite de drumeți. Pe jos, în alergare, cu bicicleta, călare, pe schiuri, Via Transilvanica ne provoacă și ne incită atât de tare încât pentru mulți dintre noi a devenit un punct obligatoriu în agenda personală.

Via Transilvanica Maraton a apărut ca ceva normal. Era de așteptat ca o Asociație care ne-a bucurat cu Via Maria Theresia, care ne-a umplut cu emoție și ne-a albit nopțile în timpul curselor lui Tibi Useriu, care a impulsionat mii de oameni să înceapă să alerge, să ne provoace  cu un eveniment sportiv desfășurat pe acest fantastic traseu.

Ultramaraton, maraton, semimaraton, mountain-bike sunt cursele care ne așteaptă la această prima ediție. Unii dintrei ce mai buni atleți din România sunt pregătiți să facă spectacol în aceste curse.

Ultramaratonul ia startul din fața primei borne a traseului Via Transilvanica, din fața Mănăstirii Putna. Sportivii vor avea de parcurs 161 kilometri, cu o diferență de nivel pozitivă  de peste 6300m. Sunt 44 de alergători înscriși la start. 

Maratonul ia startul din Campusul Tășuleasa Social. 39,55 kilometri cu 1567 m diferență de nivel pozitivă îi așteaptă pe cei ce s-au înscris la această cursă. Toți cei 100 se vor bucură de frumusețile traseului și de bucuria și veselia voluntarilor. 

Și Semimaratonul va pleca tot din Campusul Tășuleasa. Credeți-mă, toți cei care vor pleca de la Tășu sunt foarte norocoși. Tășu te umple de energie, îți dă o stare de bine, te incită să te autodepășești. Semimaratonul are o lungime de 22 kilometri cu o diferența pozitivă de nivel de peste 900m. Au fost 150 de locuri la această cursă, locuri care s-au epuizat imediat.

Organizatorii nu puteau lasă deoparte pasionații de bicicletă. Ei vor concura pe traseul pregătit și pentru maraton de 39.5 kilometri, cu o diferența de 1567m. Plecarea se va face tot din Campusul Tășuleasa Social, iar cei 65 de atleți vor avea parte de multă adrenalină combinată cu “căscatul gurii” la frumusețile naturale.

Via Transilvanica Maraton este un eveniment inclus în sistemul ITRA., punctele câștigate de alergători ajutându-i pe aceștia în calificarea pentru competițiile internaționale.

Tășuleasa Social ne-a obișnuit cu excelență în organizare. Așa că ne așteptăm la un eveniment foarte bine organizat și susținut. Un traseu superb, toate măsurile de siguranță luate,  zeci de voluntari implicați (întotdeauna cu zâmbetul pe buze), parteneri și susținători inimoși, puncte de alimentare cu tot ceea ce avem nevoie, premii pe măsura efortului și, nu în ultimul rând, frumusețea și ospitalitatea Campusului Tășuleasa. Dar, mare atenție! Provoacă dependență!

Și dacă nu poți să fii prezent fizic, poți urmări evoluția sportivilor online. Sistemul de monitorizare a curselor LiveTrail ne va permite să ne urmărim preferații, de la toate cursele, în timp real. Mai multe informații, parteneri, liste cu participanți și recomandări găsiți pe facebook.com/ViaTransilvanicaMaraton și maraton.viatransilvanica.com/.

Așa că, nu uitați! 18-19 iunie – Via Transilvanica Maraton 1.0! O tradiție la geneza căreia putem fi părtași!

Află ultimele noutăți despre traseul Via Transilvanica, aici.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *