Avancronica de Marți

Vreme schimbătoare, în încălzire puternică cu posibilitatea de furtuni de vara. Asta ne anunță prognoza pentru săptămâna această. Cum va fi, vom vedea. Important este că a început sezonul sporturilor outdoor de vara. A început în forță. Multe evenimente, mulți participanți, mulți susținători dar ce este important foarte mulți oameni pe munte, în păduri în zonele turistice montane consacrate. Poftă noastră de a explora România este din ce în ce mai mare.

Și pentru că a explora înseamnă și a descoperi zone deosebite și extraordinare, va invit pe 26-27 iunie la Roșia Montană Marathon. Un eveniment aflat la a opta ediție.

Roșia Montană Marathon adună în fiecare an sute de pasionați de alergare și mișcare în aer liberi sute de oameni care doresc să cunoască această zona plină de istorie. În acest an organizatorii ne-au pregătit o cursa de maraton – 43,82km, o cursa de semimaraton – 26,58km, o cursa de cros – 11km, o cursa a copiilor și o drumeție a interconectivității.

Pentru mai multe informații accesați site-ul rosiamontanamarathon.ro/.

Sunt două sporturi outdoor care au avut o evoluție fulminantă în ultima vreme: alergarea montană și mountain bike-ul. Foarte mulți practicanți foarte mulți participanți la evenimente care implică aceste sporturi, foarte multe curse bune și bine organizate.

Pe 27 iunie avem Vidraru Bike Challenge. Acest eveniment este la a 7-a ediție. Peste 500 de sportivi s-au înscris la această ediție. Așa că duminică județul Argeș va reprezenta principalul reper pentru iubitorii sportului pe două roți. 

Organizatorii au pregătit trei trasee: Scurt (30 km cu 1000m diferența de nivel), Mediu (51km cu 1650m diferența de nivel) și Lung (86 km cu 2400m diferența de nivel.

Tot în Făgăraș avem Alergaraș. Un eveniment de alergare montană dedicat tuturor. Nouă curse ne-au pregătit organizatorii, nouă curse din care poți să alegi ceea ce ți se potrivește. Avem Belvedere, Belvedere XL, Crosul Făgărașului, Crosul Cetății, Crosul Demgy, Bucuria Alergării,  Cursa Generațiilor, Voinicel, Ștafeta. Ce este tare fain – este faptul că organizatorii au pregătit 3 curse gratuite, curse prin care invită copii și vârstnicii la mișcare.

Mi-aș dori să fie câți mai mulți organizatori așa. Felicitări lor! 

Până acum la Alergaraș s-au  înscris peste 400 de alergători. Dacă dorești să susții acest proiect, nu mai stă pe gânduri, hai la alergat sau dacă te sperie efortul poți sprijini proiectul și că suporter. Informații și recomandări găsiți pe: alergaras.ro.

La Cluj, avem primul eveniment fizic de alergare organizat de Runners Club, de la începutul pandemiei, în 27 iuni. Este vorba de Crosul Hoia Fortech, un eveniment ajuns la cea de-a 8-a ediție. 

Reluarea evenimentelor fizice a fost extrem de așteptată, atât de către organizatori, cât și de participanți. Și totul este cu atât mai special, cu cât acest prim eveniment fizic de după pandemie este și evenimentul cu public cu numărul 100 organizat de Runners Club. 

Evenimentul fizic are număr limitat de locuri. Evident, toate măsurile de siguranță sanitară vor fi respectate. În 27 iunie, startul va fi dat din Parcul Etnografic Romulus Vuia, iar traseele pentru cele 3 probe (7 km, 10 km și 15 km) se vor întinde în Pădurea Hoia. În paralel, va avea loc evenimentul virtual / individual. Fiecare participant care optează pentru această variantă își poate alege propriul traseu pe care să-și ducă la bun sfârșit cursa, oricând dorește în intervalul 26 – 27 iunie. 

Pe 24 iunie începe La Sportivă  Lavaredo Ultra Trail – unul dintre cele mai cunoscute și frumoase competiții de ultra. În cadrul acestui eveniment avem și Spartan Trail World Championship. Succes mare tuturor românilor aflați pe lista de start! Îi putem urmări accesând: ultratrail.it/en/.

Și vreau să închei cu o frază luată de pe pagină celor de la Alergaraș: “alergarea e cea mai accesibilă și naturală formă de mișcare, cea mai sănătoasă investiție în sănătatea familiei”.

Citește și Cronica acestei săptămâni, aici.

Scris de: Vasile Cipcigan