Red Bull X-Alps – Ziua 5

S-a încheiat și ziua 5 la Red Bull X-Alps. Vremea rea ​​de ieri a afectat mulți sportivi care nu au mai putut să zboare și au mers chiar și 60 km prin ploile abundente.

Chiar și cei mai puternici sportivi precum Maxime Pinot s-au resimțit. El a spus în această dimineață, în timp ce eticheta Turnpoint 7 Fiesch – Aletsch Arena: “Am fost obosit cu adevărat ieri. Dar acum mi-am revenit și mă simt bine”. El este pe poziția a cincea, pe urmele lui Benoit Outters (FRA2), Chrigel Maurer (SUI1), Patrick von Känel (SUI2) și Aaron Durogati (IT1).

Toma Coconea se luptă să avanseze în clasament, dar a încheiat ziua optimist pentru o noua zi de competiție. Momentan el se află pe locul 13.

“Finalul zilei a 5-a de Red Bull X-Alps, o zi grea, cu ploi, deloc satisfăcătoare. Și totuși, cu moralul ridicat, continui aventura, de mâine dimineață de la 5:00. Somn ușor!”

Nick Neynens (NZL1) a fost eliminat în această dimineață, la ora 06:00. El a rămas blocat pe Kreuzjoch, un faimos loc de lansare în zbor, deasupra Garmisch-Partenkirchen, unde a mers pe jos în jurul orei 18:00, seara trecută.

„Planul nostru era să zburăm de acolo, ceea ce ar fi făcut posibil să îl ajungem din urmă pe Gavin McClurg (SUA1). Dar au fost tunete și fulgere și am avut o aripă umedă. Am încercat să zbor, dar condițiile erau ciudate.”

Citește despre Red Bull X-Alps – Ziua 4, aici.

Scris de: Bianca Șomlea