URBANIADA, festivalul care conectează comunitatea din Brașov prin artă și activități sportive

Aleea de sub Tâmpa se va transforma, între 12 și 14 august, într-un playground de mișcare, imaginație, creativitate, unde nu doar artiștii capătă viu grai, ci și publicul iubitor de noutate devine vocea reprezentativă a evenimentului.

Astfel, zilele de joi și vineri sunt dedicate jocurilor și sporturilor urbane, iar sâmbătă vor avea loc concerte și concursuri. Arta își găsește și ea locul în program prin: happening lectură cu V. Leac, graffiti ca instalație artistică, sub semnătura artistului recunoscut la nivel internațional, Homeboy, și o imensă carte de colorat ca lucrare interactivă, pregătită de artista emergentă, Maria Zurbagiu.

Participanții de toate vârstele au ocazia să intervină în mod activ la toate acțiunile listate în programul de trei zile, fiindu-le puse la dispoziție instalații interactive, food court, ateliere de artă, dans contemporan, sesiuni demo și concursuri, rampe pentru skateri, bikeri și iubitorii de role, scenă freestyle, big air, zone pentru minigolf, ping-pong, badminton și happening-ul Telegram Analog în aer liber, dedicat cărților poștale și artiștilor consacrați, Alex Baciu, George Roșu și Homeboy.

Ne-am dorit să scoatem în evidență componentele importante ale culturii urbane, care reunesc direcțiile esențiale de manifestare ale acesteia, cu scopul educării publicului brașovean, printr-un eveniment complet interactiv, cu continuitate, bazat pe feedback și research oferite de tinerii din generațiile curente”, declară Directorul artistic URBANIADA, Irene Raicelai.

Printre artiștii care au spus “da” primei ediții a festivalului URBANIADA se numără Motanu, Simion Bogdan și Lăutarii de mătase, Opoziția, George Roșu, Vasile Leac, Maria Zurbagiu, Alex Baciu, Homeboy, Roxana Ardeleanu, Pussycutz, DJ Spler, DJ DNU, Hard Bulz, DJ Necktrow, HomeboyLDJ și Dex.

scris de Ovidiu Tebu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *