World Record Academy: Eduard Novak, primul ministru al Sportului care câștigă o medalie paralimpică

World Record Academy a anunțat că Eduard Novak a stabilit un record mondial, devenind primul ministru al sportului care a câștigat o medalie paralimpică. „Mi-am dorit să aduc notorietate României”, a reacționat ciclistul român.

Eduard Novak a câștigat medalia de argint la ciclism, proba de urmărire individuală 4000 m pe velodrom, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Potrivit World Record Academy, este primul ministru al sportului din lume care câștigă o medalie paralimpică.

„Ministrul este cel mai titrat sportiv cu dizabilități din România”, a relatatat site-ul oficial worldrecordacademy.org.

Ministrul Sportului a reacționat pe Facebook și a spus că și-a dorit să aducă notorietate României, cu scopul de a investi acest capital în folosul sportului românesc.

„Le mulțumesc celor de la World Record Academy pentru recunoaștere și mă bucur că, prin participarea mea, am atins și un alt obiectiv, la fel de important ca cel personal, un obiectiv din cadrul Strategiei Naționale pentru Sport. Mi-am dorit să aduc notorietate României, cu scopul de a investi acest capital de expunere și vizibilitate în folosul sportului românesc, mai ales al celui paralimpic. Pentru a reuși implementarea cu succes a Strategiei Naționale pentru Sport, cu impact cât mai puternic inclusiv la nivel internațional, avem nevoie și de notorietate”, a spus Eduard Novak.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Comitetul Olimpic si Sportiv Român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *