Peste 5.000 de hectare au fost adăugate în ultimele 6 luni în catalogul pădurilor virgine și cvasivirgine din România

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a anunțat că peste 5.000 de noi hectare au fost adăugate în Catalogul pădurilor virgine și cvasivirgine din România în ultimele șase luni. Cea mai mare suprafață se găsește în județele Argeș și Prahova.

Potrivit MMAP, este vorba de 5.126 de noi hectare de păduri, care au fost adăugate în catalog față de ediția din aprilie 2021.

Cea mai mare suprafață nou introdusă în catalog, de 3.382 de hectare, se găsește în județele Argeș și Prahova. Aceasta a fost identificată de Garda Forestieră Ploiești prin finalizarea „Studiului național de identificare a pădurilor virgine / cvasivirgine”.

Au mai fost introduse păduri din raza Ocolului silvic Băile Herculane, precum și alte păduri identificate cu ocazia reamenajării, în județele Brașov (O.S. Pădurile Făgărașului și Arpaș), Caraș-Severin (O.S. Mehadia), Gorj (O.S. Obârșia Lotrului – Voineasa), Sibiu (O.S. Arpaș și Avrig) și Vâlcea (O.S. Buila).

În acest moment, Garda Forestieră Suceava a finalizat și predat la MMAP studiul pentru 806 ha, iar alte loturi ce țin de Gărzile Forestiere Cluj și Timișoara, se află în stadiu de verificare finală.

Toate zonele incluse în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine beneficiază de o protecţie strictă. Regia Naţională a Pădurilor Romsilva continuă procesul de identificare a pădurilor și estimează că acțiunea ar putea fi încheiată până la sfârșitul anului 2021.

În 15 septembrie, Catalogul pădurilor virgine și cvasivirgine din România cuprinde 62.655 de hectare, din care 7.994 hectare de păduri virgine și 54.661 hectare de păduri cvasivirgine.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *